Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.Ο τρόπος λήψεως των δειγμάτων ήτανε λανθασμένος από όλους.

Σ.Σ. Όπως έχoμε επανειλημμένα γράψει ο τρόπος λήψεως των δειγμάτων ήτανε λανθασμένος από όλους.
Τα δείγματα βασικά παίρνονται από τους ίδιους τους αναλυτές.
Δηλαδή καλείται η εταιρεία που θα κάνει την ανάλυση και έρχεται με ένα βανάκι και ειδικά δοχεία παίρνει τα δείγματα με ειδικό όργανο, δειγματολήπτη.
Εν συνεχεία χωρίς να τα ακουμπήσει κανείς μεταφέρονται σε δοχεία δειγμάτων αποστειρωμένα, τοποθετούνται σε μικρά ψυγειάκια μέσα στον βανάκι που έχουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος από όπου ελήφθησαν, π.χ. 18 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία θαλάσσης, που μετριέται εκείνη την ώρα και κατόπιν πάνε στο εργαστήριο και αναλύονται.

Οι λήψεις δειγμάτων νερού που παίρνονται από ιδιώτες η κάποιες ανεύθυνες αρχές και αδαείς δημόσιους λειτουργούς σε μπουκαλάκια που ίσως πριν περιείχαν λάδι, οινόπνευμα, οξυζενέ, κ.λ.π., είναι απλά ακατάλληλες και έχουν πάντοτε λανθασμένα αποτελέσματα.

Εάν δε όπως περιγράφεται αυτό έγινε από το υπεύθυνο λιμεναρχείο τότε απλά πρόκειται για ανεύθυνη και ίσως υποβολιμαία πράξη που πρέπει να προβληματίσει την αρμόδια υπηρεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Τέλος για να είναι απόλυτα επίσημο το αποτέλεσμα της ανάλυσης πρέπει τμήμα του δείγματος να εξετασθεί από το εργαστήριο που έλαβε το δείγμα αλλά ταυτόχρονα και ένα μέρος του να εξετασθεί από το γενικό χημείο του κράτους.

Καλό λοιπόν είναι όταν κάνεις τον Δήμαρχο η τον Λιμενάρχη σε μια περιοχή να γνωρίζεις μερικά βασικά θέματα ιδιάλλως κάνεις μόνο λίγα παραπάνω από ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας.......



Πηγή Αντώνης Λαμπρινιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου