Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΟΣ κ ΥΠΟΥΡΓΕ...

Φωτογραφία του χρήστη Δίκτυο Λακωνίας.
...Για το τι κάνουν τα καράβια στα Βάτικα, λέει το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, στην Ανοιχτή Επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, μέσω της "Εφημερίδας των Συντακτών". Τον θέτει προ των ευθυνών του για την καταστροφή της Ποσειδωνίας στον όρμο, την παρουσία βαρέων μετάλλων στον πυθμένα του βυθού και την προστασία του Παυλοπετρίου και αποδομεί ένας προς ένα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της αγκυροβολίας. Και καταλήγει: "Μην ξεχνάτε ότι εκλεγήκατε ως κυβέρνηση με αυτό το σύνθημα: καταπολέμηση της διαπλοκής, της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου. Πού είναι η εφαρμογή της δέσμευσης αυτής στα Βάτικα, κ. Υπουργέ;".
Από την πλευρά του, ο κ. Δρίτσας σημειώνει ότι είτε η αγκυροβολία θα απαγορευθεί οριστικά, είτε θα συνεχιστεί "υπό πολύ αυστηρούς όρους", μια απόφαση που δεν έχει ακόμα ληφθεί, καθώς, όπως λέει, "συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς". Με τον συντάκτη του ρεπορτάζ να σημειώνει ότι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το "παράθυρο" που αφήνει ο υπουργός σε περίπτωση που προτιμηθεί η λύση της "εξαιρετικά περιορισμένης χρήσης του όρμου", θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς οι κάτοικοι δεν θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος των πλοίων εντός του όρμου.
"Όντως υπάρχει πρόβλημα με τα λιβάδεια της Ποσειδωνίας και με την παρουσία του τοξικού φύκους Caulerpa Taxifolia", παραδέχεται η Αντιπεριφερειάρχις Λακωνίας, Ντία Τζανετέα. Παρουσιάζονται επίσης οι αναλύσεις των εργαστηρίων για τη "σαντιγύ" των Βατίκων, που έδειξαν πετρελαιοειδή και κολοβακτηρίδια ("Σύγχρονη Αναλυτική"), αμμωνιακά άλατα (ΕΛΚΕΘΕ) και θειούχες ενώσεις (Έλος).
Στο δημοσίευμα υπάρχει και εκτενής αναφορά στον "διωγμό" που υφίσταται από τους λαντζέρηδες ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού "Μουσικός Παλμός", Φώτης Κοντραφούρης, από τον οποίων ζητούνται μέσω ασφαλιστικών μέτρων 175.000 ευρώ...
Πηγή
Λακωνικό Δίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου