Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση αλληλεγγύης με την παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΣΔΑ, Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ






Η εκδήλωση αλληλεγγύης  πραγματοποιήθηκε στον ανοιχτό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η δομή φιλοξενίας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αίτημα» και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. 

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση "μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου". Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ τόνισε ότι  «είναι πολύ σημαντικό να δίνεις χαρά στα μικρά προσφυγόπουλα για να ξεχάσουν λίγο τον πόνο αυτά τα παιδιά, που στο μεγάλο τους ταξίδι, προσπαθούν να βρουν ένα πιο ασφαλές σημείο για να  ζήσουν »,"καιευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και το 2016 να είναι μια χρονιά που θα φέρει περισσότερη ειρήνη, ώστε να υπάρχουν λιγότερα προσφυγόπουλα. Ακόμη,   ανέφερε ότι αξίζει να συγχαρούμε τους ανθρώπους της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας του Ελαιώνα, αλλά και της ΜΚΟ «ΑΙΤΗΜΑ» που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά στα μικρά παιδιά. 


Χαμόγελο και χαρά στα παιδιά των προσφύγων που μένουν στην Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα προσέφεραν επίσης και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στα μικρά προσφυγόπουλα μοιράστηκαν 100 μπάλες μπάσκετ και 100 αθλητικά παπούτσια.


Μυστικά του αθλήματός τους έμαθαν στα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του Ελαιώνα τρεις μπασκετμπολίστες,ο Γιάννης ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ, πρόεδρος του ΠΣΑΚ και αθλητής της ΑΕΚ, και οι Ανδρέας ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ και Αλέξανδρος ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ, αθλητές της ΚΑΕ Κηφισιάς.









Ο Ανδρέας ΓΛΥΔΙΑΝΑΚΗΣ  επισήμανε ότι "ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδιά που περνάνε αυτή την ταλαιπωρία. Επίσης μπορούμε να προσφέρουμε αγάπη και συμπαράσταση. Ο κάθε άνθρωπος με το δικό του τρόπο πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη".
"Όλοι οι Έλληνες πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά που περνάνε δύσκολα", συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ.




Ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Αίτημα», Σπύρος ΡΙΖΑΚΟΣ, τόνισε ότι με την εκδήλωση αυτή «είναι σημαντικό να αναδειχθεί η λειτουργία του ανοιχτού χώρου φιλοξενίας και να υπογραμμιστεί ότι η κοινωνία μας είναι αλληλέγγυα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί λόγω πολέμων και διώξεων».



Ας ευχηθούμε να γίνονται και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις ανθρωπιάς και η κοινωνία να δείχνει σε κάθε περίπτωση το ανθρώπινο πρόσωπό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου