Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ [ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ]

 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ::Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στη Νεάπολη Λακωνίας,με την καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης & Μονεμβασίας κ.κ. Ευσταθίου και του ιερέα της ενορίας Νεάπολης π.Παναγιώτη Αρώνη.
Ακολούθως με πομπή,κλήρος και λαός συνοδεία της φιλαρμονικής Βατίκων , μετέβησαν στο λιμάνι της πόλης για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.
Να σημειωθεί ότι και φέτος ,αρκετοί ήταν οι εθελοντές κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό προς ευλογία.Τυχερός και φέτος ο Ονούφριος Παπαδάκος. Ενώ επίσης και πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι.
Από την πολιτική ηγεσία,παρέστη ο πολιτευτής κύριος Μανώλης Αντωνάκος,η εκπρόσωπος της περιφέρειας περιφερειακή σύμβουλος κυρία Μπελεγρή,ο δήμαρχος Μονεμβασίας κύριος Τριχείλης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ,αντιδήμαρχοι,η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κυρία Δουμάνη,δημοτικοί σύμβουλοι ,ο πρόεδρος της κοινότητας Νεάπολης κύριος Γεωργουδής και σύμβουλοι, οι διοικητές των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι συλλόγων.Μετά το πέρας της λειτουργίας οι επίσημοι και κάτοικοι μετέβησαν στο Παλιό Δημοτικό σχολείο όπου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της κοινότητας Νεάπολης,στην αίθουσα εκδηλώσεων δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο. Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε την πίτα ,ευχήθηκε προς όλους τονίζοντας μεταξύ άλλων, την σημασία της ενότητας λέγοντας πως όλοι μαζί στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ,μπορούμε να ανταπεξέλθουμε από τις δυσκολίες και να μην ξεχνάμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας σε όσους έχουν την ανάγκη μας. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της κοινότητας κύριος Γεωργουδής και έκλεισαν ο Δήμαρχος κύριος Τριχείλης ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του δήμου και στις προσπάθειες που γίνονται να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η πυρκαγιά του Ιουλίου ,λέγοντας ότι ξαναμπαίνουμε στην τροχιά της ανάπτυξης και δημιουργίας, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κυρία Μπελεγρή μεταφέροντας τις ευχές του Περιφερειάρχη κυρίου Τατούλη και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Μανώλης Αντωνάκος ευχόμενος για μια δημιουργική χρονιά .Το φλουρί το κέρδισε η κυρία Χριστίνα Αρώνιάδα παίρνοντας το δώρο της που ήταν ένα βιβλίο. Χρόνια Πολλά.

Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου