Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ;


Δεν είμαι από εκείνους που θα αμφισβητήσουν την δυνατότητα της κάθε κυβέρνησης, άρα και της σημερινής, να τοποθετεί σε θέσεις στελέχη τα οποία πιστεύουν την πολιτική της και είναι έτοιμα να την εφαρμόσουν.
Σχετικά λοιπόν με την αντικατάσταση των διοικήσεων των νοσοκομείων, όχι μόνο των Διοικητών, αλλά και των μελών του ΔΣ τα οποία τοποθετούνται από την κυβέρνηση, ήθελα να προσθέσω τις σκέψεις μου με όσα είναι γνωστά μεν, αγνοούνται δε.
Η Αριστερά, σαν αντιπολίτευση,
ήταν από τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες οι οποίες ζητούσαν, η τοποθέτηση σ' αυτές τις θέσεις να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια και να υπάρχει προκαθορισμένη θητεία!
Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος υιοθετώντας το λογικό αυτό αίτημα νομοθέτησαν σχετικά και έθεσαν σε εφαρμογή τον νόμο. 
Με αυτό τον νόμο επελέγη και το προηγούμενο ΔΣ του Νοσοκομείου του νησιού μας. 
Η θητεία των μελών, των οποίων η θέση είναι τιμητική και άμισθη, έληγε τον ερχόμενο Φεβρουάριο ενώ του Διοικητού τον Αύγουστο του 2017.
Τώρα όμως η αριστερά είναι στην κυβέρνηση και προφανώς ξέχασε αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση και για το ζήτημα αυτό.
Αντικατέστησε τρείς μήνες νωρίτερα τα μέλη του ΔΣ και ζήτησε από τον Διοικητή να αξιολογηθεί από επιτροπή η οποία συστάθηκε γιαυτό τον σκοπό, να αξιολογήσει δηλαδή, τους διοικητές των νοσοκομείων, αν κριθούν κατάλληλοι να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία τους.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων αξιολογήθηκε ικανός από την επιτροπή και έγινε θετική εισήγηση στον Υπουργό.
Μάλιστα τότε υπήρξαν και δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν την παραμονή του ως βεβαία.
Ο Υπουργός με δικά του προφανώς κομματικά κριτήρια τον καρατόμησε.
Τι την ήθελε την επιτροπή και την αξιολόγηση;
Όσα ανέφερα μέχρι τώρα δεν είναι ούτε προπαγάνδα των ΜΜΕ, ούτε διαστρέβλωση των προθέσεων του Υπουργείου, είναι η αληθινή πραγματικότητα.
Επειδή στο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, θέτω τον προβληματισμό.
Δεν έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε ότι ΝΑΙ στα Κύθηρα με την κατασκευή και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες υγείας;
Δεν έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε το έργο του αποπεμφθέντα Διοικητή;
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ήταν δική του η εμπνευσμένη ιδέα για κατασκευή νέου Νοσοκομείου, δική του προσπάθεια η υλοποίηση του έργου και δική του επίσης επιτυχία, στην δεύτερη θητεία του, ο εξοπλισμός, η μετεγκατάσταση και λειτουργία στη σημερινή του μορφή.
Αν αυτά οι κομματικοί αρμόδιοι του νησιού δεν τα αναγνωρίζουν, δεν κατανοούν την παρακαταθήκη που βρίσκουν, πως θα μεταφέρουν στους υπεύθυνους Υπουργούς και θα υπερασπιστούν, την ιδιαιτερότητα του νησιού μας στον ζήτημα αυτό;
Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες, το 2010 με παρόμοιες λογικές, η αντικατάσταση της διοίκησης παρολίγο να κοστίσει στο νησί ανεπανόρθωτα. 
Παρολίγο να μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο σε κέντρο υγείας με ένα γιατρό.
Αυτό είναι το διακύβευμα, οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ στα Κύθηρα θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δεν αρκεί μόνο η επιστημονική κατάρτηση για μια τέτοια θέση. 
Με την σκέψη ότι, οι καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται ας πορευθούν, Πόντιοι Πιλάτοι δεν γίνεται να υπάρξουν.
Θα δούμε αν ο Τσιριγώτικος πατριωτισμός θα κερδίσει τον Συριζαίικο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου