Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δωρεάν εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου μαστού από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13/2, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Μάνης λαμβάνει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και διενέργειας δωρεάν προληπτικού ελέγχου γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία Ίαση – Στήριξη «ΕΜΕΙΣ».
«Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Η πρόοδος των επιστημονικών μεθόδων μάς βοηθάει πια να τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό όμως είναι πάντα ότι, όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο αποτελεσματικότερες είναι οι θεραπείες μας», σημειώνει ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης δρ Ανάργυρος Μαριόλης.
Έτσι, κατά το προαναφερόμενο διήμερο και ώρες 9.00′ το πρωί με 5.00′ το απόγευμα, κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις (ψηλάφηση μαστού, υπερηχογράφημα), με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, την αφύπνιση και ενημέρωση όλων των κατοίκων της Μάνης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30′, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού», με ομιλητή τον κ. Γ. Ξεπαπαδάκη, χειρουργό μαστού, διευθυντή Κλινικής Μαστού ΡΕΑ και πρόεδρο της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίαση – Στήριξη «ΕΜΕΙΣ», ο οποίος και θα λάβει τιμητική διάκριση από το δήμο Ανατολικής Μάνης ως αναγνώριση της προσφοράς του στον τομέα της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου