Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το νέο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2016-17: Εκτός προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος Ανατολικής Μάνης

katapolemisi kounoupion
Υπεγράφη στις 22/3 από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους δημάρχους των συμβαλλόμενων δήμων και της Πελοπόννησος ΑΕ ΟΤΑ η νέα προγραμματική σύμβαση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για τη διετία 2016-2017.
Αντικειμενικοί σκοποί του έργου είναι η προφύλαξη του πληθυσμού από τον κίνδυνο ασθενειών των οποίων φορείς είναι έντομα διαβιβαστές (ελονοσία, ιός Δυτικού Νείλου, κ.ά), η περιστολή του παράγοντα όχλησης, η διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, καθώς και η ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν τα επόμενα έτη.
Το νέο διετές πρόγραμμα περιλαμβάνει το σύνολο των απαιτούμενων δράσεων με στόχο την παρακολούθηση των προνυμφών και ακμαίων katapolemisi kounoupion 1κουνουπιών στην περιοχή υλοποίησης του έργου, τη διενέργεια ψεκασμών από εδάφους και αέρος, τον έλεγχο αποτελεσματικότητας των διενεργούμενων επεμβάσεων. Περιοχή υλοποίησης είναι η χωρική επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έμφαση στα φυσικά συστήματα και ειδικότερα στις περιοχές στις οποίες παρατηρούνται σημαντικοί πληθυσμοί κουνουπιών, καθώς και στο περιαστικό σύστημα των οικισμών.
Πάντως, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια, “με λύπη διαπιστώθηκε η απροθυμία των δημάρχων Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Κορινθίων, Σικυωνίων και Ανατολικής Μάνης, να συμμετάσχουν οι δήμοι τους στην προγραμματική σύμβαση”, ενημερώνοντας τους πολίτες των δήμων αυτών ότι “σε ενδεχόμενα προβλήματα που τυχόν δημιουργηθούν μπορούν να ζητήσουν εξηγήσεις από τους δημάρχους τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, παραμένει παρούσα να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια και απ’ οποιονδήποτε αυτή απαιτηθεί”.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου