Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Το 95% θα κλείσει ή θα περάσει στα χέρια πλουσίων» - Λουκέτο στα περισσότερα περιφερειακά κανάλια!


Τα  περισσότερα περιφερειακά κανάλια θα κλείσουν σε περίπτωση που εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες ! 

Η κυβέρνηση αντί να αυξήσει τον ανταγωνισμό στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων τον μειώνει και οι άδειες περιεχομένου των καναλιών είναι πολύ πιθανόν να περάσουν σε χέρια λίγων ατόμων  που θα διαθέτουν ...(αν διαθέτουν ) αρκετό χρήμα.

Υπάρχουν περίπου 100 περιφερειακά κανάλια που με τις προϋποθέσεις που βάζουν για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό για την άδεια περιεχομένου, και όχι εκπομπής, το 95% των καναλιών θα κλείσει ή οι άδειες αυτές  θα περάσουν σε άλλα χέρια ανθρώπων που θα έχουν την οικονομική επιφάνεια πιθανόν από "μαύρο χρήμα " και μέσω των τηλεοπτικών αδειών θα αποκτήσουν ....νόμιμο πλυντήριο

Είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν οι σημερινοί ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών, καθώς για την εξασφάλιση της άδειας θα πρέπει να απασχολούν  20 εργαζομένους, εκτός από τους εξωτερικούς συνεργάτες και να πραγματοποιούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς να προσδιορίζεται το ποσό της αύξησης.

Σε μία "νεκρή"  διαφημιστική αγορά αν πράγματι το κόστος για την απόκτηση άδειας θα κυμαίνεται - σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που διακινούνται - από 500.000 ευρώ έως και ένα εκατομμύριο ευρώ, τότε... το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, θα οδηγήσει μεγάλο μέρος της τηλεοπτικής περιφερειακής ενημέρωσης στον "ξαφνικό θάνατο".

Θα αναγκάσει σε λουκέτο τα περισσότερα "μικρά" κανάλια που μέχρι και σήμερα την υπηρετούν  με "μεγάλη" προσπάθεια, αλλά και αίσθημα ευθύνης συμβάλλοντας στην πληροφόρηση των πολιτών, αλλά και στην τοπική οικονομία.

Κατά πάσα πιθανότητα η Κυβέρνηση θα καταστρέψει έναν ακόμα χώρο επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει κραδασμούς με παράλληλες απώλειες.

Αν πράγματι έτσι είναι, θα στρέψει στην ανεργία όσους... έστω και με πενιχρό εισόδημα εργάζονται σε αυτά και φυσικά, θα βλάψει την ίδια την ενημέρωση των πολιτών.
--------------------------------------------------------
Πηγή:  newsmessinia.blogspot.com-Β.Μ.
--------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου