Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Με εκπροσώπους αγροτικών συλλογικοτήτων συζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σύσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη και της ΝΕ, με εκπροσώπους κτηνοτροφικών και αγροτικών συλλόγων, νέων αγροτών και βιοκαλλιεργητών.
Η σύσκεψη συγκλήθηκε σε συνέχεια των επαφών που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους παραγωγικούς φορείς του νομού με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι εξελίξεις που προέκυψαν ύστερα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών δημιούργησαν το πλαίσιο και τη βάση της συζήτησης. Αρχικά εξειδικεύτηκαν οι κυβερνητικές θέσεις στο σύνολό τους και στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
“Οι κυβερνητικές προτάσεις για μεταβατική διατήρηση του ΟΓΑ, μεταβατικότητα στις ασφαλιστικές εισφορές, ατομικό αφορολόγητο για τους αγρότες, εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών επιδοτήσεων από το φορολογητέο εισόδημα και εξαίρεση από το εισόδημα υπολογισμού του ασφάλιστρου, καθώς και ο ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, θεωρούμε ότι απαντούν θετικά στα περισσότερα από τα λογικά και δίκαια αιτήματα των αγροτών του μόχθου και της παραγωγής”, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Λακωνίας του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου