Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι Σύριοι πρόσφυγες στο πλευρό του παπά Ευλόγιου

Άρδην αλλάζει το σκηνικό στις σχέσεις της κοινωνίας της Αγίας Βαρβάρας και των Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου».
Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζεται στην συνεργασία και την αλληλοεκτίμηση που αναπτύσσεται μεταξύ του ιερομόναχου που διακονεί στην Αγία Βαρβάρα, πατέρα Ευλόγιου και των προσφύγων.
Ο πατήρ Ευλόγιος αποτέλεσε πρωταγωνιστής στα πανελλήνια ΜΜΕ, άκουσε τα εξ αμάξης από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, για μια λεκτική έκφραση για την οποία δόθηκε έμφαση μεγαλύτερη από άλλα τερατουργήματα που κάνουν οι ταγοί μας. Όμως καθημερινά βρίσκεται εντός του Κέντρου Φιλοξενίας και στέκεται στο πλευρό των προσφύγων. Συζητάει μαζί τους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσφέρει την βοήθειά του.
Μάλιστα στενός μας συνεργάτης άκουσε διάλογο μεταξύ παπά Ευλόγιου και Συρίων, οποίοι τον έλεγαν πως γνωρίζουν τον «πόλεμο και την δυσφήμηση  που δέχθηκε, αλλά αν συμβεί κάτι παραπάνω, οι πρόσφυγες θα είναι αυτοί που θα βρίσκονται κοντά του. Αυτοί μόνο ξέρουν τις καλές του προθέσεις και τις ζουν καθημερινά».
Πηγή http://24oresimathia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου