Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΣΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ


Με κατάνυξη τελέστηκε στα Μυρτίδια το βράδυ της Τυρινής  ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός, ο εσπερινός της συγγνώμης, όπως συνηθίζεται να λέγεται. 

Η ακολουθία έγινε στο ναό της Ευρέσεως, στο παλαιό Καθολικό της Μονής, όπου ευρίσκεται η αγία Εικόνα αυτή την περίοδο. 

Με τον εσπερινό αυτό μπαίνομε στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και όλα μέσα στο ναό, ο διάκοσμος, τα άμφια των ιερέων και οι ύμνοι είναι ανάλογα, ώστε να δημιουργούν κατανυκτική ατμόσφαιρα. 

Τον εσπερινό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ πλαισιωμένος από τους ιερείς της νήσου. Στο τέλος ο Σεβασμιότατος μίλησε επίκαιρα για την περίοδο της νηστείας για «το στάδιο των αρετών» που ανοίγεται μπροστά μας με την τέλεση αυτού του εσπερινού και τελειώνει το Πάσχα.

Ιδιαίτερα ο Σεβασμιότατος προέτρεψε τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής για τη λύση της ανομβρίας, το μείζον πρόβλημα που απασχολεί το νησί μας, καθώς και για το προσφυγικό και ζήτησε εκτός από προσευχή γι αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται, να γίνει προσπάθεια εξοικονόμησης λίγων χρημάτων απ’ τον καθένα, ώστε να ενισχυθεί ο δίσκος που θα περιαχθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας για το σκοπό αυτό.

Στο τέλος του εσπερινού σύμφωνα με το τυπικό του εσπερινού της Συγγνώμης, οι πιστοί πέρασαν και προσκύνησαν την αγία Εικόνα, το Σταυρό που κρατούσε ο Σεβασμιότατος, το Ευαγγέλιο και τις εικόνες που κρατούσαν οι ιερείς. Με την αναχώρησή μας από τα Μυρτίδια ευεργετική βροχούλα μας συνόδευε μέχρι τα σπίτια μας.

Είθε οι ευχές του Σεβασμιότατου και οι προσευχές όλων να εισακουσθούν.






-------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
-------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου