Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Χρυσές λίρες και αρχαία αντικείμενα βρήκε η Αστυνομία στη Μονεμβάσια


Πολλές χρυσές λίρες, αρχαία αντικείμενα και εικόνες εντόπισαν την Δευτέρα και την Τρίτη οι Αστυνομικοί σε όχημα και σε σπίτι στη Μονεμβάσια με 3 δράστες που συνελήφθησαν.
Δεν έχει τέλος η υπόθεση των αρχαιοκάπηλων που συνελήφθησαν στη Μονεμβάσια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν σε σπίτι της Μονεμβάσιας πολλές χρυσές λίρες και ακόμα 14 αντικείμενα  σημαντικής αξίας που εμπίπτουν στο Νόμο για Αρχαιοκαπηλία.


Με ταχύτατες έρευνες και σήμα στην Αττική πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε οικία της Αθήνας όπου κι εκεί βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα.

Οι 3 συλληφθέντες από την Αστυνομία στη Λακωνία, μια γυναίκα και δύο άνδρες είναι κάτοικοι Αθήνας. Τα αρχαία δεν προέρχονται από τη Λακωνία. Η Αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό και άλλων προσώπων.

Όλα άρχισαν τη Δευτέρα 4/4/   από την ΟΠΚΕ Λακωνίας, σε όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εντοπίστηκαν 69 αμφορείς, πήλινα αντικείμενα, καθώς και σημαντικός αριθμός εικόνων. Τα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μεταφέρονταν από την περιοχή της Μονεμβασιάς, με πιθανότερο προορισμό την Αθήνα.
------------------------------
Πηγή: notospress.gr
------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου