Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ :Σοβαρά προβλήματα ανομβρίας αντιμετωπίζει ο Δήμος Μονεμβασιάς .Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις έχουν αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χρονιά των καλλιεργητών αλλά και να υπάρχει και πρόβλημα στην ύδρευση. Ο Δήμος έχει κάνει εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση προς τους δημότες για περιορισμό χρήσης νερού και απαγορεύει πλύσιμο αυτοκινήτων ,μπαλκόνια ,αυλών,πότισμα κήπων η οποία θα στερήσει νερό υδροδότησης στους δημότες. Όπως αναφέρει σε μία από τις ανακοινώσεις ο δήμος Μονεμβασιάς ,αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης ,πρόβλημα που ανάγκασε τον Δήμαρχο, Ηρακλή Τριχείλη, να απευθύνει δραματική έκκληση προς του αγρότες, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, «διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει!
«Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά και οι αρδεύσεις θα ξεκινήσουν πολύ νωρίς.
Προειδοποιούμε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια του νερού.
Ας λάβουμε σοβαρά το υπόψιν το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να σταματήσουν κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα πλένοντας.... τους δρόμους .Όσο δε για τις νοικοκυρές επειδή είναι εποχή που πλένουν χαλιά ,κουβέρτες τα οποία απαιτούν μεγάλη κατανάλωση νερού ,καλό είναι να το αναβάλουν για αργότερα. Ειδικότερα στην περιοχή των Βατίκων η ανομβρία και οι μεγάλες για την εποχή θερμοκρασίες ,ήδη υπάρχει πρόβλημα και πρέπει όλοι να τηρούν τις οδηγίες του δήμου για να μην υπάρξει πρόβλημα στην υδροδότηση.
Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!! Και επαναλαμβάνουμε όχι σπατάλη νερού όχι ποτίσματα κήπων .πλύσιμο αυτοκινήτων,αυλών κ.τ.λ.

Πηγή Συμβαίνει Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου