Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Επαναπρόσληψη ζητά καθηγητής που παρενοχλούσε μαθήτριες στη Λακωνία

«Δεν έχει το θεό του» αναφώνησαν όσοι άκουσαν την είδηση. Ο 54χρονος θεολόγος σε σχολείο της Λακωνίας, ο οποίος απολύθηκε με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς σε μαθήτριές του, ζητά να επαναπροσληφθεί στο Δημόσιο... καθώς δεν μπορεί να αποπληρώσει το στεγαστικό του δάνειο.
  
Η είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα στην κοινωνία της Λακωνίας πριν μερικά χρόνια, σοκάροντας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μετά από καταγγελίες, ο καθηγητής αρχικά τέθηκε σε τρίμηνη και μετέπειτα σε εξάμηνη διαθεσιμότητα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, με πλήρη στέρηση αποδοχών του.    Ωστόσο επανήλθε δριμύτερος λίγο αργότερα, ακολουθώντας την ίδια τακτική, για να απομακρυνθεί οριστικά από τις σχολικές αίθουσες.
  
Συγκεκριμένα, τη διετία 2004-2006, ο 54χρονος θεολόγος είχε κατηγορηθεί πως άγγιζε τα γεννητικά όργανα των μαθητριών του, ψιθύριζε στο αυτί τους άσεμνες φράσεις, τους έστελνε πρόστυχα μηνύματα, τις χάιδευε και τους μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα. 
  
Τώρα, ο καθηγητής ζητά να επαναπροσληφθεί, αιτούμενος στο Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή του διότι «είναι εξοντωτική και επαχθής και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού είναι υπέρμετρη για αυτά που του αποδίδονται».
  
Μάλιστα, ζητά από τους συμβούλους της Επικρατείας να επιδείξουν επιείκεια στην περίπτωσή του γιατί είναι καρδιοπαθής, συντηρεί της 82χρονη καρκινοπαθή μητέρα του και έχει στεγαστικό δάνειο το οποίο δεν μπορεί να πληρώνει, λόγω της απόλυσής του.
  
Πάντως, προσφέρει και εναλλακτική, προτείνοντας να τον τοποθετήσουν σε διοικητική υπηρεσία, για να μην έρχεται σε επαφή με τις μαθήτριες. 

Πηγή http://www.lakonikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου