Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Περιφερειάρχης: “Μεγάλο ευχαριστώ στους Πελοποννήσιους για την ανιδιοτελή προσφορά τους στους πρόσφυγες”

Παραδόθηκε χθες στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό το ανθρωπιστικό υλικό για τους πρόσφυγες που συγκεντρώθηκε με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Με πλήρη συνείδηση επιλέξαμε τη δομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διανομή του υλικού, γιατί είναι εδραία η πίστη μας ότι η χώρα διαθέτει σταθερές δομές για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε κατά την τελετή της παράδοσης ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης. Συμπλήρωσε επίσης πως «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει έμπρακτα αποδείξει ότι αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο ανιδιοτελούς προσφοράς, και σε περίοδο ειρήνης και σε περίοδο πολέμου. Η παρουσία του στέκεται απέναντι στην εικόνα διάλυσης του κράτους, όπως παρατηρείται σε προσφυγικούς καταυλισμούς».
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε ακόμη την ιδιαίτερη η ικανοποίησή του για τη διαχείριση του προβλήματος από τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της Πελοποννήσου αλλά και από τις δομές των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Επίσης απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους τους πελοποννήσιους πολίτες, «γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα από το υστέρημά τους σε δύσκολη περίοδο», ενώ εξήρε τη συνεργασία την εκκλησία και τις μητροπόλεις της Πελοποννήσου.
Αυτή η προσπάθεια, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, έχει συμβολικό χαρακτήρα και στόχο τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας για την υπερπήδηση των ακραίων ιδεολογικών φόβων που έντεχνα καλλιεργούνται από όσους προσδοκούν μικροκομματικά οφέλη. Αποτελεί επίσης έμπρακτη ένδειξη εμπιστοσύνης στην ποιότητα των ανθρώπων της Πελοποννήσου.
Ο κ. Αυγερινός από την πλευρά του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση και την εμπιστοσύνη. «Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η τιμή αυτή συνιστά καταξίωση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον εθελοντισμό, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμά της με ιδιαίτερη χαρά και τιμή. Η προσπάθειά της ήταν απόλυτα επιτυχημένη και την καταξιώνει για την προσφορά της, αφού η προσφερθείσα βοήθεια είναι πολύτιμη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», είπε.
πηγή  http://www.laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου