Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΠΟΝΤΕ.Ο Θίασος που λειτούργησε από το 1964 έως το 1973

ΦΙΝΆΛΕ 
Από Αριστερά: Μανώλης Σάμιος -Τσιπούρας- Κούλα Λουράντου, Μαρίκα Βέζου- Τσιμουχομαρίκα-. Μαν. Δαπόντε., Βιολέτα Λουράντου ( αδελφή της Κούλας, όταν έφυγαν αυτά τα δυο κορίτσια - στο εξωτερικό- διέλυσε ο θίασος) Θανάσης Βενάρδος, Μαρίκα Αλέκου. Βέζου,"Αλεκομαρίκα" (Είχαμε και τα καλλιτεχνικά μας) Βασίλης Χάρος Τάκης Αρώνης, Και ο Μακαρίτης ο "Φιλιππόγιωργης".
Όταν ο Υφυπουργός των Οικονομικών Δ. Αλυπράντης που στηρίξαμε τότε αφάνταστα μας εγκατέλειψε ουσιαστικά, ιδρύσαμε τον Ερασιτεχνικό Θίασο με τον οποίο ανεβάσαμε κάποια έργα για αποπληρωμή οφειλών από τα λιμενικά έργα στο Καψάλι, αλλά και ψυχαγωγία των κατοίκων. Ο Θίασος λειτούργησε από το 1964 έως το 1973. Θα δείτε κάποιες φωτογραφίες.

Αυτό το άλμπουμ το αφιερώνω σε όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες και φίλους του τότε, που μαζί όλοι μας, προσφέραμε ότι μπορούσαμε για την προκοπή του τόπου. Να είστε όλοι σας καλά και να ζούμε να θυμόμαστε αυτούς που μας έχουν φύγει.
Σας ευχαριστώ.


Πηγή

Manolis Daponte
Και αυτή η σκηνή είναι από έργο με τον Ν. Κασάπη, βλέπουμε από εκείνο, τον προγενέστερο θίασο τους: Γιώργη Χαραμουντάνη, Χριστίνα Παστού, και Μαρίκα Βαρυπάτη. Είναι οι τρεις πρώτοι από Αριστερά. Εν συνεχεία Κούλα Λουράντου και ο γνωστός μας.

Μάλλον το ίδιο: 
"Ζητήτε Ψεύτης"
Είναι από το 'Εξοχικόν Κέντρον"
Πάλι έργο από πρωτύτερα με τον αξέχαστο Νίκο Κασάπη
Εδώ μιλάει η Πινακίδα.
Φινάλε από το "Εξοχικόν Κέντρον" Εδώ εκτός από τους γνωστούς έχουμε έκτακτη συμμετοχή τους: Ν. Λεοντσίνη πίσω από το Φιλιππόγιωργη, Τη Λιγοψυχάκη δίπλα στο Φιλιππόγιωργη, τη Λίλια Ανδρόνικου και τέρμα δεξιά το "Βικεντόνικο" -καλλιτεχνικό όνομα και αυτό- Κάποια νομίζω μου διαφεύγει αλλά όποιος τη γνωρίσει ας το πει να την αναφέρουμε.
Φινάλε, τρέχανε συνήθως και οι γιοι μου- Γιάννης και Ζαφείρης- να φωτογραφιθούνε μαζί μας.
Στο άκρο δεξιά είναι ο αείμνηστος ιεραπόστολος Νικόλαος Κασάπης χειρουργός που έσωσε τότε κόσμο αλλά και μας δίδαξε Θέατρο.Μαζί του πρωτύτερα είχαμε παίξει το "Μπάρμπα Λινάρδο", το " Μία κλίνη δια τρεις¨", το Ενοικιάζατε" κ.ά.
Είναι η πίσω σελίδα της ίδιας εφημερίδας.
Τα έργα που παίξαμε εμείς ήταν από το ρεπερτόριο του Δ. Ψαθά.
Από τον "Εαυτούλη μου" η σκηνή.
Επί σκηνής: Κούλα και Βιολέτα Λουράντου και ο, Φιλιππόγιωργης
Το ΊΔΙΟ. Ο Π. Καντιώτος ήτανε ο μαγαζάτορας, ο "Θρασύβουλας' Μεγάλος τύπος και φιλόσοφος:
"Ολα είναι ατμός" Στο έργο αυτό πρωταγωνίστησε ο Ηλιόπουλος, αυτό το ρόλο έπαιρνα πάντα εγώ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της παρέας
Είναι η Μελίνα. Αυτή την αξιόλογη Γυναίκα που υπηρέτησε επάξια το Υπουργείο Πολιτισμού την συμπεριέλαβα στο άλμπουμ τιμής ένεκεν. Όχι σαν ΠΑΣΟΚ, αν ζούσε θα ντρεπότανε για την κατάντια τους και τα χάλια τους. Μας προδόσανε και έχουνε και μούτρα και βγαίνουνε στις τηλεοράσεις και κουνάνε δάχτυλα. Αλλά ντρέπονται;;;???
Πάλι Δ. Ψαθάς. Μάλλον από το "Φωνάζει ο κλέφτης"
Ο αείμνηστος Πρόεδρος του Συνδέσμου Σοφοκλής Καλούτσης με τον θιασάρχη δίπλα του προλογίζει το έργο.
Ας πούμε δυο λόγια και για τους συνεργάτες: 
Αριστερά εγώ, αμέσως δίπλα η Κούλα Λουράντου. Ο επόμενος ο μακαρίτης Θανάσης Βενάρδος, Η Μαρίκα Αλ. Βέζου και τέρμα δεξιά ο Βασίλης Χάρος
Είχαμε και τα τυχερά μας. Ο ρόλος βλέπεις.
Άλλο Φινάλε με όλο το θίασο επί σκηνής
Εξ αριστερών: Μαν. Δαπόντε, Βιολέτα Λουράντου, Βασίλης Χάρος και Μπούλης ,Καντιώτος. Η σκηνή πρέπει να είναι από το "Φωνάζει ο κλέφτης".
Και μια ΚΥΘΗΡΑΪΚΉ 30/4/065 που επιβεβαιώνει. Είναι και η άλλη σελίδα εν συνεχεία. Αυτές οι δυο σελίδες προσετέθησαν στο 'Φουρτούνες στα Κύθηρα' γιατί κάποιοι φίλοι τα ξεχάσανε. Γράφω από πάνω.
Δ. Ψαθάς Είναι από το "Ζητήτε Ψεύτης"
Η σκηνή είναι από το "Εξοχικόν Κέντρον ο Έρως"
Ίσως από το "Εξοχικόν Κέντρον ΄Έρως"



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου