Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.«ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» «ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ»


Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Δαφνίου και Βλαχιώτη τις δράσεις της δεύτερης ημέρας της Πράσινης Εβδομάδας στον Δήμο Ευρώτα. Στόχος αυτών ήταν η κατάδειξη της αλληλένδετης σχέσης παραγωγής και νερού, αλλά και η ενημέρωση των παιδιών για την καλλιέργεια και φροντίδα των δέντρων. 
Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου πραγματοποιήθηκε φύτευση οπωροφόρων και εσπεριδοειδών δέντρων από τους μαθητές, οι οποίοι εργάστηκαν με ζήλο και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μέριμνα των δέντρων. Η φύτευση έγινε υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Ευρώτα κ. Ηλία Παναγιωτακάκου και της υπαλλήλου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Ευρώτειος Πολιτεία» γεωπόνου-τεχνολόγου Αλεξίας Αλεξανδρή. Ο κ. Παναγιωτακάκος, αφού συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τον ήδη διαμορφωμένο φρουτόκηπο στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ενημέρωσε για τις δράσεις και τους σκοπούς της Πράσινης Εβδομάδας και τις προθέσεις του Δήμου Ευρώτα για δημιουργία «κήπων» σε όλα τα σχολεία. Το κύριο μήνυμα, ωστόσο, ήταν η διαμόρφωση καταναλωτικής συνείδησης που να προωθεί την προτίμηση σε προϊόντα του τόπου μας και η επένδυση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. 
Στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου βρέθηκαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Σαϊτάκης. Η κα. Τζανετέα στη σύντομη ομιλία της τόνισε τη σπουδαιότητα των σχολικών δράσεων και την αναγκαιότητα σύνδεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Ο κ. Σαϊτάκης στάθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ευρώτα με συνέπεια την έμπρακτη απασχόληση των παιδιών με τη φύση και το περιβάλλον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει στα παιδιά να προτιμούν την κατανάλωση των προϊόντων της τοπικής αγοράς. 



Το Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου έδωσε το μήνυμα : «Καλλιεργώ, Φροντίζω, Παράγω, Καταναλώνω» και υπόσχεση περισσότερων φυτεύσεων δέντρων και στήριξης της τοπικής οικονομίας. 
Στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη έγινε παρουσίαση στους μαθητές με θέμα : «Ο κύκλος ζωής του νερού» στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ζώνης από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα-Μουστού. Έγινε προσπάθεια ενημέρωσης για τη σημασία του νερού και ευαισθητοποίησης στη χρήση του, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους και να καταθέσουν τις απόψεις τους. 
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του ΚΕΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου