Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Σχετικά με τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που έχουν διατυπωθεί από τους δημότες σχετικά με την διαχείριση αδέσποτων ζωων και τις αρμοδιότητες του Δήμου ενημερώνουμε ως εξής :
Ο Δήμος σε κάθε αδέσποτο ζώο είναι υποχρεωμένος να κάνει στείρωση , εμβολιασμούς και τοποθέτηση μικροτσίπ και στη συνέχεια σύμφωνα με το νόμο να το επανεντάσσει στο φυσικό του περιβάλλον .
Για όσα αδέσποτα ζώα έχουν εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά έχει συγκροτηθεί επιτροπή από Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου , μέλη του φιλοζωικού συλλόγου και κτηνίατρο , η οποία αποφασίζει σχετικά με την διαχείριση αυτών των ζώων .
Επίσης ο Δήμος υποστηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής μας , ο οποίος επιτελεί σημαντικό έργο , διαθέτοντας κάθε έτος πίστωση 7.500 € απευθείας στον σύλλογο , 4.000 € για την αγορά τροφών για τα ζώα και 6.000 € περίπου για συμβάσεις με κτηνίατρο για εμβολιασμός , μικροτσίπ κτ.λ.
Επειδή έχουν υποβληθεί διαμαρτυρίες για επιθετική συμπεριφορά αδέσποτων ζώων καλούμε τους δημότες οι οποίοι θα διαπιστώσουν κάτι τέτοιο να το δηλώσουν ενυπόγραφα στο Δημαρχείο Μονεμβασίας ώστε η επιτροπή να πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο .

Μονεμβάσια 20 Μαίου 2016

Σταύρος Χριστάκος
Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου