Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" ΒΑΤΙΚΩΝ.Προς: Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κ.Αραχωβίτη Σταύρο, κ.Δαβάκη Αθανάσιο,κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" ΒΑΤΙΚΩΝ 
Έδρα: Νεάπολη Λακωνίας
Προς: Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κ.Αραχωβίτη Σταύρο, κ.Δαβάκη Αθανάσιο,κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα.
Αθήνα, 10 Μαΐου 2016
Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την Επιβολή Τέλους διανυκτέρευσης
Η Ομοσπονδία μας, εκφράζει την έντονη διαφωνία της, στο πλαίσιο των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα / τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.
Είναι σαφές, ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση την τοπική κοινωνία και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις μας, οι οποίες ήδη με νύχια με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν. Η υπερφορολόγηση, τα παράνομα καταλύματα, αλλά και τα επιπλέον κόστη που απαιτούνται για την διατήρηση της άδειας λειτουργίας, έχουν επιβαρύνει δυσβάστακτα τις μικρές - οικογενειακές μας επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν. 
Η επιβολή του Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρών αυτών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα, είτε να κλείσουν οριστικά οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους, είτε από την άλλη πλευρά, να αναγκαστούν να παρανομήσουν. 
Κατά συνέπεια, θα προκληθεί ασφυξία στην τοπική κοινωνία με ολέθρια αποτελέσματα.
Με δεδομένο δε ότι η εθνική οικονομία επιχορηγείται ετησίως με εκατομμύρια ευρώ από το τουριστικό προϊόν στο σύνολό του, είναι κατανοητό ότι θα απολέσει ο κρατικός προϋπολογισμός -εν τέλει - σημαντικό μέρος των εσόδων του.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την εν λόγω πρόταση, αλλά και εσάς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να συνδράμετε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η λήψη μιας τέτοιας απόφασης μόνον ζημία μπορεί να προκαλέσει, τόσο στον ίδιο τον κλάδο, όσο και στην τοπική κοινωνία. 
Η πρόεδρος Δέσποινα Παπούλη
Γραμματέας Σταθάκης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου