Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το Κυθέατρο παρουσιάζει την κωμωδία «Ράφτης Κυριών»

Η Κυθηραϊκή και  φιλοκυθηραϊκή θεατρική ομάδα του  "Κυθεάτρου"  παρουσιάζει στον Πολυχώρο "Ζείδωρος" το Σάββατο 9 Ιουλίου- 21:30 - και στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Χώρας την Κυριακή 10 Ιουλίου - 19:00,  την παράσταση «Ράφτης Κυριών» του Ζώρζ Φεϋντώ.

Ο Ζεράρ Μουλινό, είναι γιατρός και παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με την Σουζάν και νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. 

Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά την σύζυγό του με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινό. Η πεθερά του γιατρού, το αντιβιοτικό των νιόπαντρων ζευγαριών, κυρία Εγκρεβίλ, και η κόρη της Υβόν προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ανάμεσά τους μπλέκονται ο υπηρέτης του Ζεράρ, και η πελάτισσα του ραφτάδικου η οποία επιμένει στον Μουλινό να της πάρει μέτρα για το καινούργιο της εξώστηθο!

Στο «Ράφτη Κυριών» του Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες, οι ανατροπές, το χιούμορ και ο ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ από τη δική μας εποχή!
 Παίζουν: Ρίτα Αρμακόλα, Ζαχαρούλα Γιαννιού, Μαρία Δουκίδου, Σοφία Λακιώτη, Παναγιώτης Μαρσέλος, Κωνσταντίνα Μεγαριώτη, Χρήστος Παπασπύρου, Χάρης Πετρόχειλος, Αριστείδης Σαββόπουλος 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κανέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου