Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Διαμαρτυρία των κατοίκων των Κουλεντιων για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου .

Οι κάτοικοι των Κουλεντιων διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμομετρητη στην Θέση Αλώνια Κουλεντιων από την εταιρεία W.R.E. .
Η Εταιρεία έχει υπέβαλε αίτηση το 2001 για την δημιουργία αιολικού πάρκου στα Θέση ΑΛΩΝΑ Κουλεντιων σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από τα όρια οικισμού . Μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη με το Δήμο Μονεμβασίας και αφού προηγήθηκαν δυο αποφάσεις του ΣΤΕ υπέρ του Δήμου Μονεμβασίας και αρνητικές για την εταιρεία η τελευταία απόφαση η οποία εκδόθηκε το 2016 ( η τρίτη δίκη ξεκίνησε το 2009 ) ήταν υπέρ της εταιρείας για την δημιουργία αιολικού πάρκου έξι (6) ανεμογεννητριών ύψους σαράντα ( 40 ) μέτρων . 
Σήμερα η εταιρεία προχώρηςε σε εγκατάσταση του ανεμομετρητη για την πραγματοποίηση μετρήσεων οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου . 
Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεση τους καιν την απόφαση τους να εμποδίσουν με κάθε νόμιμο τρόπο την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου ο οποίος είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τα Κουλεντια . 
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος , η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Αναγνωστοπούλου , οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κουλεντίων Κώστας Ραμάκης και Λιρών Παναγιώτης Αρτινιός και πολλοί κάτοικοι του χωριού . 
Ο Δήμος Μονεμβασιάς σε συνέχεια των αποφάσεων του Καποδιστριακού Δήμου Μονεμβασιάς αντιτίθεται στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου .




ΠΗΓΗ Σταύρος Χριστάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου