Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Χωρίς Νερό το Διακόφτι .... ποιοί έπονται ;;;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας η περιοχή του Διακοφτιού βρίσκεται χωρίς παροχή νερού του δικτύου ύδρευσης λόγω ανεπάρκειας του αλλά και λόγω υπάρχουσας βλάβης διαρροής του δικτύου που δεν ήταν δυνατό να ευρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από την αρμόδια δημοτική αρχή.
Μετά από συνεχείς προσπάθειες των ασχολουμένων (χωρίς σύμβαση), υπεράνθρωπα εργαζομένων υδραυλικών, τελικά η διαρροή εντοπίσθηκε και διορθώθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει συνεχής τροφοδοσία του δικτύου διότι όπως αναφέραμε υπάρχει ανεπάρκεια νερού.

Παρά όμως την ανεπάρκεια οι περισσότεροι κάτοικοι ούτε διαβάζουν ούτε ακούνε τις εκκλήσεις που έχουν ανακοινωθεί όλο αυτό το διάστημα από την δημοτική αρχή που γνωρίζει επαρκώς τις υδάτινες παρακαταθήκες του νησιού. Και ίσως επειδή κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια προτιμούν να σπαταλάνε το νερό της ύδρευσης για να ποτίζουν τα λουλούδια τους και τα μποστανάκια τους παρά να το χρησιμοποιούν όλοι για την ατομική καθαριότητα και τις υπόλοιπες οικογενειακές χρήσεις.

Αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος ενώ φυσικά υπάρχει και άλλη μία και είναι καιρός πια να το αναφέρουμε έστω και εάν κάποιοι δυσαρεστηθούν. Εδώ και χρόνια αρκετές κτηριακές μονάδες, αν και επιδοτούμενες, προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα της επιδότησης για να ανεγείρουν μερικούς χώρους φιλοξενίας ακόμη παρά να κατασκευάσουν την απαραίτητη δεξαμενή νερού, που θα τους εξασφάλιζε την ανεξαρτησία σε παρόμοιες περιπτώσεις ανυδρίας.

Είναι γεγονός ότι όσοι πραγματοποίησαν αυτή την σωστή πρόβλεψη και κατασκεύασαν δεξαμενές νερού δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και μάλλον δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι λοιπόν:  Θα συνεχίσει η αλόγιστη σπατάλη νερού για την διατήρηση των κήπων και κάποιων μπαξέδων ή θα υπάρξει σύνεση και θα προτιμηθεί η εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων σε λογικά όρια....

Απλά το αναφέρουμε σαν παράδειγμα, επειδή το διαβάσαμε στο κοινωνικό δίκτυο : Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών στην προχθεσινή φωτιά στα Φριλιγκιάνικα-Μητάτα, εθεάθη περίοικος να ποτίζει ντομάτες την ώρα της κατάσβεσης...!!!!!

Εάν λοιπόν δεν επανέλθει η λογική σε όλους, τότε το ζήτημα είναι ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μάλλον η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε περιοδική παροχή νερού ενναλάξ στις διάφορες περιοχές....

Είναι περιττό να πούμε νομίζω ότι σε μία τόσο μεγάλη ανυδρία οι δυνατότητες άμεσης παρέμβασης είναι ελάχιστες.

Ούτε δίκτυο υπάρχει στα λιμάνια για να έρθει νερό με υδροφόρα πλοία ούτε οι δεήσεις φαίνεται ότι έπιασαν. Εξάλλου για την μεταφορά νερού εκτός από τις λιμενικές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες ειδικές συμβάσεις που προηγούνται της θερινής περιόδου τουλάχιστον 6 μήνες και κατόπιν δημοσίου διαγωνισμού. Οπότε μάλλον πια δεν θα χρειάζονται ελπίζοντας να πιάσουν ...οι δεήσεις και να βρέξει ο καλός Θεός, επαρκώς.....

Άρα το Διακόφτι είναι απλά η αρχή η καλύτερα η μία άκρη του νήματος ...κάποια άλλη περιοχή θα είναι η επόμενη.... και μετά η επόμενη .... Ίσως αν γνωρίζετε κάποιους από τις Κυκλάδες η τα Δωδεκάνησα θα μπορούσατε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα του τι θα συμβεί.....

Ως τότε σκεφθείτε το και διαλέξτε ... ποτιστικές ντοματούλες και αγγουράκια ... η καθαρά ...σώβρακα ;;;;;;;
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου