Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.(Μπλε Κώδωνες όπως αποκαλούνται) στους οποίους γίνεται συγκέντρωση αποκλειστικά γυάλινων μπουκαλιών.

Δήμος Μονεμβασίας 
Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας
Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), ξεκίνησε την τοποθέτηση των χαρακτηριστικών ειδικών μπλε κάδων σε σχήμα καμπάνας (Μπλε Κώδωνες όπως αποκαλούνται) στους οποίους γίνεται συγκέντρωση αποκλειστικά γυάλινων μπουκαλιών.
Είναι γνωστό ότι με την ανακύκλωση μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των αστικών αποβλήτων και ελαχιστοποιούμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Ειδικά για το γυαλί, πρέπει να τονίσουμε ότι ανακυκλώνοντας το, εξοικονομούμε ενέργεια και πρώτες ύλες, αφού αποτελεί υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί απεριόριστες φορές λόγω της σύστασής του. Έτσι, με την καλή χρήση των μπλε κωδώνων ξεχωριστής συλλογής των γυάλινων συσκευασιών και εν γένει υλικών, αποδεικνύουμε έμπρακτα το σεβασμό μας για το περιβάλλον και μειώνουμε τον όγκο απορριμμάτων γυαλιού υπέρ της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησής του.
Στα πλαίσια αυτής της νέας προσπάθειας που καταβάλλεται από το Δήμο, θα θέλαμε τη συνεργασία σας, ώστε να επιτύχουμε το αποδοτικότερο (ποσοτικό και ποιοτικό) αποτέλεσμα στη διαδικασία αποκομιδής και μετέπειτα επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου μας.
¨Μπλε Κώδωνες¨ μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω σημεία:
1. Κατά μήκος του δρόμου προς το Κάστρο (στο σημείο που έχει διαμορφωθεί για τα ανακυκλώσιμα υλικά) 
2. Στον Κακκάβο 
3. Στην Πλάκα
4.Στη Μαρίνα
Πηγή 


Σταύρος Χριστάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου