Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ.«Κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α.Π. 7728 - 29/8/2016
29 Αυγούστου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013».

Είναι γνωστό το θέμα του χρονίζοντα διαγωνισμού των 167 ασθενοφόρων οχημάτων και των 19 Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Μόλις πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρώτου ασθενοφόρου από τα 90 νέα οχήματα, που αποτελούν μέρος του εν λόγω διαγωνισμού, για την κάλυψη των αναγκών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Με βάση το παραπάνω Περιφερειακό Πρόγραμμα έχει γίνει γνωστό, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφοδιαστεί με 10 νέα ασθενοφόρα οχήματα, εκ των οποίων τα 2 θα διατεθούν στο νομό Λακωνίας, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που αντιμετωπίζει.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή των ασθενοφόρων στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου;
  2. Η κατανομή των 2 ασθενοφόρων στο νομό της Λακωνίας θα αφορά στο νοσοκομείο Σπάρτης και το νοσοκομείων Μολάων αντίστοιχα, όπως έχουν επαλειμμένα εισηγηθεί οι αρμόδιοι φορείς του νομού, εξαιτίας των αυξημένων προνοσοκομειακών αναγκών των συγκεκριμένων περιοχών;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου