Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Απειλητική η Λειψυδρία στα Κύθηρα στο άμεσα προσεχές διάστημα

Ως ενημερωτική ιστοσελίδα επισημαίνουμε ότι οι επόμενες 20 ημέρες θα είναι δύσκολες στο νησί στο θέμα της ύδρευσης λόγω της αναμενόμενης πολύ μεγάλης αύξησης της τουριστικής κίνησης. 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι μας να περιορίσουμε την κατανάλωση στο απολύτως απαραίτητο και να μην χρησιμοποιούμε το νερό του δικτύου ύδρευσης για άρδευση ή πλυσίματα, κάτι που δυστυχώς δεν έχει μειωθεί παρά τις εκκλήσεις των αρχών εδώ και μήνες. 


Όπως πληροφορηθήκαμε ο Δήμος έχει αποστείλει περίπου 40 ειδοποιήτηρια διακοπής υδροδότησης για πολύ μεγάλες οφειλές νερού από το έτος 2000 ( !!! ), ενώ τα πρόστιμα σε περίπτωση χρήσης του νερού για άρδευση είναι πολύ τσουχτερά.

Αν από μόνοι μας δεν βάλουμε μυαλό, τότε εμείς θα φταίμε για τα προβλήματα υδροδότησης, αφού οι τεχνικοί του Δήμου βρίσκονται επί ποδός ακόμα και στις 2,3 το πρωί.

Θυμίζουμε σε όλους την σχετική ανακοίνωση του Δήμου:http://www.kythira.gr/press_new/2016/250716b.htm

Να σημειώσουμε ότι η λειψυδρία δεν πλήττει μόνο το νησί μας αλλά σχεδόν όλες τις νησιώτικες περιοχές της Ελλάδας, μη της Κρήτης εξαιρουμένης, όπως και αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Με μία όμως λελογισμένη χρήση των εναπομείνάντων υδάτινων αποθεμάτων είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί η δύσκολη αυτή χρονιά, ελπίζοντας ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο και την επόμενη. Αρκεί να επικρατήσει η λογική και να σταματήσει άμεσα η χρήση του νερού για πότισμα και χρήσεις εκτός της οικιακής.
Πηγή  http://kithiraikanea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου