Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πύρινα μέτωπα στη Μάνη

Υπό έλεγχο η πρωινή φωτιά στους Μπουλαριούς - Μεγάλες διαστάσεις η φωτιά μεταξύ Οχιάς - Δρύ
Πρώτη ενημέρωση: 25/8 (16:00)
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί (Πέμπτη 25/8) σε δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Καλονιών και Μπουλαριών του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στο σημείο επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη πετζετέλ. Η πυρκαγιά πάρα τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το πρωί στην περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το μεσημέρι.
Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι η πυροσβεστική υπηρεσία Αρεόπολης και λίγα λεπτά μετά τον υπό πλήρη έλεγχο της πρωινής πυρκαγιάς ειδοποιήθκε για νέα πυρκαγιά αυτή τη φορά μεταξύ των χωριών Οχιάς και Δρύ. Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Οι πληροφορίες κάνουν λόγω για ανέμους που φτάνουν και τα 7-8 μποφόρ. 
Η πυρκαγιά  έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ από αέρος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενίσχυση.
Δεύτερη ενημέρωση: 25/8 (16:53)
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι σε δασική περιοχή μεταξύ Οχιάς και Δρύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενός από αέρος ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα ρίψεις νερού 2 canadair.
Πηγή http://githio-click.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου