Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Βήματα για την θεσμοθέτηση και λειτουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Στις Κροκεές


Δελτίο Τύπου

Με παρέμβαση του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Πυραγού Γραφάκου Κωνσταντίνου στο 59ο Συνέδριο Κροκεατών Αμερικής – Καναδά πραγματοποιήθηκε η Τρίτη συνάντηση των Ενεργών Πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Κροκεών για την Δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Κροκεές.
Στο κλείσιμο του Συνεδρίου την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 μετά από πρόσκλησή μας ο ειδικός και πεπειραμένος στα θέματα του Εθελοντισμού Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γραφάκος ανέπτυξε τους τρόπους και τις διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία σχετικά με τον θεσμό αυτό. 
Ειδική μνεία έκανε στα πλεονεκτήματα και τα ωφέλει που κερδίζει κάθε ενεργός πολίτης που επιλέγει να δράσει εθελοντικά αλλά πιστοποιημένα και με μέθοδο για την προστασία της ζωής του και της περιουσίας του.
Η ανάλυση για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών των υπό εξέταση εθελοντών και τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την ίδρυση του Κλιμακίου, μας έκανε κατανοητό το μέγεθος της προσπάθειας αυτής και την σοβαρότητα με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει αυτή τη Δράση.
Κατά την παρέμβαση αυτή ενημερωθήκαμε για Προσπάθειες Εθελοντικών Σταθμών εντός και εκτός Ελλάδος. Πήραμε ερεθίσματα για περεταίρω ανάπτυξη του θεσμού και για την κοινωνική και πολιτιστική παρουσία των εθελοντών.
«Στο δια ταύτα» της παρέμβασης ορίστηκαν οι πρώτες κινήσεις αναζήτησης τόπου στέγασης του Κλιμακίου, κονδυλίων για την απόκτηση υλικών και μέσων ατομικής προστασίας, Πυροσβεστικού Οχήματος και φυσικά την δήλωση ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας για εκπαίδευση και πιστοποίηση για την απόκτηση της ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου