Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Δίπλα στους πληγέντες ο Στ. Αραχωβίτης

Στις χτυπημένες από τη θεομηνία περιοχές μετέβη χθες ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω για το μέγεθος της καταστροφής. 

Από νωρίς το πρωί είχε επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, το δήμο και κατοίκους του νομού. Παράλληλα, προώθησε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με σκοπό να υπάρξει άμεσα στήριξη σε όσους δήμους επλήγησαν από την κακοκαιρία το τελευταίο 24ωρο.  

Θέμα: Άμεση η ανάγκη στήριξης των περιοχών της Λακωνίας και της Μεσσηνίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Η σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε το νομό Λακωνίας, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 7ης Σεπτεμβρίου 2016, επέφερε μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές του νομού. 

Ειδικότερα, στους Μολάους του Δήμου Μονεμβασίας και στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα, υπήρξαν ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευρώτα κάλυψαν εξ ολοκλήρου τη γέφυρα της Σκάλας. Η γέφυρα είναι η μοναδική διάβαση από την κεντρική προς την νότια και από την ανατολική προς την δυτική Λακωνία, με αποτέλεσμα, για πολλές ώρες, ο νομός να κοπεί ουσιαστικά στα δύο. Ταυτόχρονα, μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο έχουν παρατηρηθεί και σε περιοχές του Πάρνωνα, όπως τα χωριά Γεράκι, Κεφαλάς, κ.λπ.  Στον δήμο της Σπάρτης, ήδη από χθες το απόγευμα, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε υπόγειους χώρους, καλλιέργειες και οδικό δίκτυο. 

Το ξημέρωμα βρήκε τον νομό Λακωνίας χτυπημένο για άλλη μια φορά από ακραία καιρικά φαινόμενα, με τους κατοίκους να είναι εύλογα σε απόγνωση για τις καταστροφές τόσο των περιουσιών τους, όσο και των οδικών δικτύων του νομού. Διαρκώς λαμβάνουμε πληροφορίες για ζημιές και σε διάφορες άλλες περιοχές του νομού. Απελπιστική είναι επίσης η κατάσταση και στο νομό Μεσσηνίας.  Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί από νωρίς το πρωί, εκτός από τις εκτεταμένες υλικές καταστροφές, μετρά και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.  

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός:
• Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε: α) άμεσα να ξεκινήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών και β) να αποζημιωθούν οι πληγέντες από την καταστροφική καταιγίδα


ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 http://www.apela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου