Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

20 έτη Αρχιερατείας για το Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο (ΒΙΝΤΕΟ)




20 χρόνια Αρχιερατείας
Ήταν Οκτώβριος του 1996 όταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο σε Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου. Στις 6 Οκτωβρίου 1996 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών έλαβε χώρα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη με τη συμμετοχή αρκετών αρχιερέων, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του Νομού Λακωνίας, κλήρου και λαού από τη Μάνη.

Μερικές εβδομάδες μετά και όταν το ημερολόγιο έγραφε 24 Νοεμβρίου 1996 στην πόλη του Γυθείου, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή και στη συνέχεια η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. 
Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από εκείνη τη χρονιά, 20 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου. 
Η ομάδα του Githio-click ετοίμασε και αφιερώνει στο Σεπτό Ποιμενάρχη μας ένα βίντεο με πλάνα από τη χειροτονία και την ενθρόνιση, αλλά και από την πορεία των 20 ετών στη Μάνη.
Σεβασμιώτατε ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σας δίνει έτη πολλά, υγιεινά, θεάρεστα και ευλογημένα και σας παρακαλούμε όπως συνεχίσετε να προσεύχεσθε για το λαό της Μάνης.
''Χρυσοστόμου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Μάνης ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου Πολλά τα Έτη.''

Ακολουθεί το Βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης εγεννήθη εις Αθήνας τω 1933. Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον τω 1957.
Διάκονος εχειροτονήθη τω 1960 και Πρεσβύτερος τω 1966. Από του έτους 1958 έως του 1963 διετέλεσε καθηγητής εις την Μέσην Εκπαίδευσιν, από δε του έτους 1969 Γραμματεύς και Κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω. Από του έτους 1966 έως και της εκλογής του διηκόνησεν ως προϊστάμενος εις τον εν Αθήναις ιστορικόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, δια την ανακαίνισιν του οποίου τα μέγιστα συνετέλεσε. 
Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εχειροτονήθη εις τας 6.10.1996. Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ' αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον εκπάλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ι. Μητρόπολις Μάνης.
ΠΗΓΗ  http://www.githio-click.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου