Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;;;;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την αφαίρεση των οργάνων παιδικής χαράς από το Νηπιαγωγείο Κάτω Λιβαδίου. Θα πρέπει λοιπόν ο Κυθηραϊκός Λαός να ξέρει την αλήθεια και τα γεγονότα όπως έχουν προκειμένου να μην πείθεται από την ανευθυνότητα που δυστυχώς εξακολουθεί να χαρακτηρίζει ορισμένες περιπτώσεις:
1. Το 2012, επί διοικήσεως του κ. Κουκούλη, το κτίριο του Σχολείου στο Κάτω Λιβάδι (όπως και όλα τα κτίρια σχολείων στο νησί) υπάχθηκε στο Νόμο 4014/2011 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς δεν διέθετε άδεια δόμησης. Στην Τεχνική Έκθεση και σε όλα τα έγγραφα και σχέδια που υπάρχουν στο φάκελο υπαγωγής (τα οποία υπογραφεί και θεωρεί ο Δήμαρχος) δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ η ύπαρξη οργάνων άθλησης ή παιδικής χαράς, δεν γίνεται καν νύξη, καθώς κανένας σώφρων και υπεύθυνος μηχανικός δεν μπορούσε να βεβαιώσει με την υπογραφή του τα συγκεκριμένα μη πιστοποιημένα όργανα.
2. Τα εν λόγω όργανα ΔΕΝ συνιστούν δημόσια περιουσία (όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεται) αλλά αγοράστηκαν ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΕΙ - ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ - από κατοίκους και γονείς προκειμένου να υπάρχει μια υποτυπώδης έστω δυνατότητα χρήσης τους από τα παιδιά του σχολείου. Η ίδια η διευθύντρια του Σχολείου βεβαιώνει με την υπογραφή της ότι "στο αρχείο του σχολείου δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την καταλληλότητα της υπάρχουσας παιδικής χαράς", ενώ ζητάει ως υπεύθυνη λειτουργίας του χώρου την άμεση απομάκρυνση των οργάνων τα οποία κρίνει "ακατάλληλα καθώς εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών".
3. Όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνει πλήρως και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου με το από 01/10/2016 έγγραφό του, ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα για το περιστατικό της 1ης Οκτωβρίου, στο οποίο μέλη του Συλλόγου ήταν παρόντα. Τα μέλη του Συλλόγου εξάλλου, εδώ και αρκετό καιρό ζητούσαν την απομάκρυνση των οργάνων.
4. Τα πάσης φύσεως όργανα αθλοπαιδιών (ανεξαρτήτως σε ποιο χώρο ευρίσκονται) που δεν πληρούν ουδεμία προδιαγραφή και πιστοποίηση αφαιρούνται χωρίς καμία άλλη απόφαση συλλογικού οργάνου, γιατί η εφαρμογή των Νόμων δεν τίθεται ούτε σε διαπραγμάτευση ούτε καν σε συζήτηση στα συλλογικά όργανα, των οποίων ο ρόλος δεν είναι να αποφασίζουν αν θα εφαρμοστούν οι Νόμοι (αν είναι δυνατόν!). Τέτοιες πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν και είναι λυπηρό που ορισμένοι δεν μπορούν ακόμα να τις αποτινάξουν.
5. Εντός των επομένων ημερών ξεκινάει το έργο της αντικατάστασης της περίφραξης και της επισκευής των παρτεριών στον αύλειο χώρο του σχολείου στο Κάτω Λιβάδι, ενώ ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει στον προϋπολογισμό του 2017 γενικές εργασίες ανάπλασης του αυλείου χώρου, όπου θα προβλεφθούν νέα όργανα άθλησης και αθλοπαιδιών τα οποία θα ταυτίζονται με τις ηλικίες των παιδιών που φοιτούν εκεί και θα ακολουθούν όλες τις προδιαγραφές και πιστοποιήσεις ασφαλείας που προβλέπει ο Νόμος. Ήδη η μελέτη ανάπλασης έχει προσφερθεί από ιδιώτη μηχανικό και θα συμπεριληφθεί στην μεγάλη μελέτη συντήρησης του συνόλου των σχολικών μονάδων του νησιού που για το νέο Προϋπολογισμό θα γίνει για πρώτη φορά συγκεντρωτικά και όχι τμηματικά και αποσπασματικά για κάθε σχολείο.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο ξεκάθαρα δείχνει ότι ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να ξεκολλήσουν από το παρελθόν, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Θα μπορούσαμε να πούμε πώς έπρεπε να είναι οι παιδικές χαρές και οι χώροι άθλησης και πώς τους παραλάβαμε, πώς έπρεπε να είναι το Θέατρο και πώς το παραλάβαμε, πώς έπρεπε να είναι τα λιμάνια και πώς τα παραλάβαμε, πώς έπρεπε να είναι τα κληροδοτήματα και πώς τα παραλάβαμε, πώς έπρεπε να είναι τα λογιστικά του Δήμου και πώς τα παραλάβαμε και πολλά άλλα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί τα έγγραφα αξίζουν όσο χιλιάδες λέξεις. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι εν έτει 2016 υπάρχουν δυστυχώς ακόμα στον τόπο μας άνθρωποι που βάζουν τα μικροπολιτικά και μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα πάνω από τους Νόμους και κυρίως πάνω από την ασφάλεια των παιδιών μας. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις άναρθρες κραυγές τους με ανυπόστατα και παραπλανητικά «επιχειρήματα» και λογικά άλματα, λέγοντας ότι τάχα προστάτευσαν την δημόσια περιουσία, παραπλανώντας τον κόσμο αλλά και τους εαυτούς τους, αφού αφενός ούτε περί δημόσιας περιουσίας πρόκειται (τα όργανα έχουν αγοραστεί από ιδιώτες) ούτε φυσικά χρειάζεται η οποιαδήποτε άδεια και έγκριση για την απομάκρυνση των μη πιστοποιημένων οργάνων από χώρους όπου φοιτούν τα παιδιά μας. 
Ο λαός τους έκρινε οριστικά για τον τρόπο με τον οποίο άσκησαν διοίκηση και για τη νοοτροπία μιας ολόκληρης περιόδου. Δυστυχώς όμως για αυτούς, τους κρίνει και για τον τρόπο με τον οποίο πορεύονται ως Αντιπολίτευση. Και «έσται η εσχάτη κρίσις χείρων της πρώτης»…




Stratos Charchalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου