Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οι εθελοντές του “Ετοιμοκλή” αρωγοί στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράσεων «Ετοιμοκλής», ανταποκρινόμενος και φέτος στην πρόσκληση της εθελοντικής ομάδας Διάσωσης και Επικοινωνιών RSF Hellas, συμμετείχε στον 34ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καλύπτοντας τον τομέα παροχής πρώτων βοηθειών. Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία, γιατί με σύμμαχο τον καιρό η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής.
Τα μέλη του «Ετοιμοκλή» κατέλαβαν θέσεις κοντά στο χώρο του τερματισμού και σε ένα σημείο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα οι συμμετέχοντες είναι εξαντλημένοι. Έτσι, ο σύλλογος κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά αφυδάτωσης, υποθερμίας, λιποθυμίες, αλλά και περιπτώσεις σοβαρότερων καρδιακών προβλημάτων. Τον πρώτο ρόλο φυσικά είχε η ομάδα διάσωσης του «Ετοιμοκλή», τα μέλη του οποίου είναι πιστοποιημένοι πάροχοι πρώτων βοηθειών κάνοντας χρήση πλήρους εξοπλισμού πρώτων βοηθειών και, πάντα, σε στενή συνεργασία με το ΕΚΑΒ και ομάδα γιατρών που διαμετακόμιζαν τις πιο σύνθετες περιπτώσεις σε νοσοκομεία.
Σύμφωνα με το σύλλογο, αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό στο ευρύ κοινό είναι ότι και η παραμικρή διοργάνωση αθλητικών γεγονότων ενέχει πολλούς κινδύνους, γι’ αυτό και η βοήθεια των εξειδικευμένων εθελοντών και η αφανής τους προσπάθεια είναι καταλυτικής σημασίας για την επιτυχημένη διεξαγωγή του κάθε αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου