Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 Αναχώρησαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 με λεωφορείο ,οι πρόσφυγες μετανάστες εθνικότητας Πακιστάν ,από την Νεάπολη Λακωνίας με προορισμό την Αθήνα. Να θυμίσουμε για το ιστορικό ,65 άνθρωποι ηλικίας από 15 χρονών έως 30-35 όλοι άντρες ,ναυάγησαν βόρεια των Αντικυθήρων ξημερώματα Δευτέρας .Στην περιοχή επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να φτάνουν τα 10 μποφόρ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθεια τους να σκαρφαλώσουν στα βράχια και να σωθούν. Από τα Αντικύθηρα μεταφέρθηκαν με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Πορφυρούσα" στη Νεάπολη όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και περίθαλψη από το Κέντρο Υγείας και ο Δήμος Μονεμβασιάς και η κοινότητα της Νεάπολης τους παρείχαν φιλοξενία και σίτιση. Σημαντική και ουσιαστική η βοήθεια της Εκκλησίας και των εθελοντών από την πρώτη στιγμή, από την ενορία της Νεάπολης και το φιλόπτωχο ταμείο . 
Ο Διευθυντής του γηροκομείο Νεάπολης π.Παναγιώτης Αρώνης διέθεσε τον εξοπλισμό της κουζίνας του στις εθελόντριες για να ετοιμαστούν 70 μερίδες φαγητού και να αναφέρουμε και την διακριτική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου στη Νεάπολη. 
Άψογη ήταν η αντιμετώπιση του συμβάντος και η οργάνωση των διαδικασιών καταγραφής και μεταφοράς ,όλων αυτών των ανθρώπων από το Λιμεναρχείο Νεάπολης και την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου