Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΡΑΒΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΜΗΡ ΑΛΗ ( ΦΩΤΟ )


Ανεβαίνοντας προς το βόρειο τμήμα του νησιού με σκοπό να πάμε στην παραλία των Φούρνων και περνώντας από το χωριό του Καραβά, συναντάμε αριστερά μας ταμπέλες που μας οδηγούν στις γνωστές πηγές του Αμίρ Αλί. Αν και λέγονται πολλά για το πως πήραν το όνομά τους αυτό οι πηγές, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Εμείς, πιστεύουμε αυτό που μας ακούγεται καλύτερα και που ταιριάζει περισσότερο στο νησί των μύθων και της φαντασίας. Έτσι λοιπόν, ο Αμίρ Αλί ήταν γιος ενός τούρκου τοποτηρητή και υποχρέωνε τα νιόπαντρα ζευγάρια να κοιμάται εκείνος με την νύφη την πρώτη μέρα του γάμου. Κάποια στιγμή ήρθε και η σειρά του Γιώργη να παντρευτεί και αυτό το πράγμα δεν το δέχτηκε. Σκέφτηκε να ντυθεί εκείνος γυναίκα και να πλησιάσει έτσι τον Αμιρ Αλί για να δώσει μια και καλή τέρμα σε αυτή την βάρβαρη απαίτηση. Κάποιος όμως το σφύριξε στον Αμίρ Αλί και αυτός τρομαγμένος πήρε το άλογο του και έτρεξε να γλιτώσει. Μπαίνοντας στην ρεματιά με το πολύ νερό και την πλούσια βλάστηση ο Γιώργης τον πρόλαβε και του έκοψε το κεφάλι στο σημείο που σήμερα είναι οι πηγές. Έτσι σήμερα, οι πηγές αυτές λέγονται Αμίρ Αλί, υποδηλώνοντας το θάρρος ενός τσιριγώτη!
Το μέρος αξίζει για μία επίσκεψη. Πρόκειται για ένα ρέμα το οποίο συνοδεύεται σε όλο το μήκος του με ένα εύκολο και σε μερικά σημεία πλακόστρωτο μονοπάτι.
 Καταπράσινη διαδρομή, κατάφυτη, που περνά μέσα από έναν παλιό οικισμό, τα Μαυρογιωργάνικα (λέτε να είναι το όνομα από το Γιώργη?), όπου κάποιοι αναπαλαίωσαν πρόσφατα κάποια σπίτια, πραγματικά στολίδια
Στην αρχή της διαδρομής, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μοναδικό μαγαζάκι που έχει εκεί αν και εμείς σας προτείνουμε να τον πάρετε σε πλαστικό ποτηράκι και να τον πιείτε δίπλα στην πηγή.
 http://www.greeklovers.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου