Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ο κοινωνικό πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας: Βοήθεια σε άστεγη γυναίκα στη Μονεμβάσια

Άστεγη ηλικιωμένη, υπήκοος Ρουμανίας, περιπλανιόταν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στη Μονεμβάσια, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τοπικού σταθμού. Η άστεγη είχε κατασκηνώσει εκτός πόλης, σε μια πρόχειρα στημένη σκηνή, και βέβαια μέσα στο κρύο.
Σε συνεργασία με τη δημοτική ενότητα οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να εξακριβώσουν τα στοιχεία της, αλλά και να της προσφέρουν βοήθεια.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο της αστυνομίας όσο και της δημοτικής ενότητας και της εκκλησίας, αλλά και κατοίκων, ώστε να φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ παράλληλα της προσέφεραν τροφή και ρούχα. Επίσης εξασφαλίστηκε η μετακίνησή της σε προορισμό που ζήτησε και στον οποίο ανέφερε ότι είχε γνωστούς.
Άξιοι συγχαρητηρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα monemvasianews.gr, είναι ο διοικητής κ. Νεκτάριος Γαγκάς και το προσωπικό του αστυνομικού σταθμού Μονεμβασίας, ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Χριστάκος και οι υπάλληλοι της ΔΕ, η ενορία Μονεμβασίας και ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, καθώς και κάθε κάτοικος ξεχωριστά που μέσα από ενέργειες και πράξεις έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο. Όλοι οι ανωτέρω απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι σε μια κοινωνία που μεταβάλλεται επικίνδυνα δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και το φιλότιμο.
πηγή: monemvasianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου