Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων στη Λακωνία, παρά τον άστατο καιρό που επικράτησε σε αρκετές περιοχές του νομού.
Στο Γύθειο
Στο Γύθειο, όπως γράφει το githio-click.gr, στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου ιερούργησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος. Προ της απολύσεως της θείας λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Στη συνέχεια σχηματίστηκε ιερά πομπή, που υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε προς την αποβάθρα του λιμανιού του Γυθείου, όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος και αλιευτικά σκάφη. Τρεις θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό. Τελικά το Σταυρό έπιασε για 4η συνεχή χρονιά ο Μιχάλης - Μάριος Ρεσμπίθας.
Στο Καραβοστάσι Οιτύλου
Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Καραβοστάσι Οιτύλου. Η πανηγυρική θεία λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε στο Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, χοροστατούντος του πανοσιολογιώτατου πρωτοσύγκελου πατέρα Συμεών Λαμπρινάκου και των ιεροψαλτών Πέτρου Καλαποθαράκου και Νικολάου Μαυροειδή
Η πανηγυρική θεία λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε παρουσία του εκπροσώπου του Ν. Οιτύλου Παναγιώτη Σκουλαρήκου, του τοπικού συμβούλου Νικόλαου Πιερρακέα και πλήθος κόσμου.
Μόλις ακούστηκε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…», στη θάλασσα βούτηξαν δύο κολυμβητές, ο Νικόλαος Γιανναρέας και η Ραφαέλα Σωτηράκου Το Σταυρό ανέσυρε η δεύτερη, η οποία παρέλαβε από τον πατέρα Συμεών Λαμπρινάκο το καθιερωμένο δώρο.
Στο Λιμένι
Λαμπρός ο εορτασμός και στο Λιμένι Αν. Μάνης, όπου το «παρών» έδωσαν πολλοί ντόπιοι προσκυνητές αλλά και επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι.
Το Δήμο Αν. Μάνης εκπροσώπησε η κ. Παναγιώτα Ψωϊνού, πρόεδρος της Τ.Κ. Αρεόπολης.
Πολλοί νέοι και παιδιά βούτηξαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό στο Λιμένι. Πιο γρήγορος και τυχερός στάθηκε ο μαθητής Δημοτικού Χάρης Χρυσικάκης.
Σε Ελιά, Γεράκι 
και Κροκεές
Μεγαλοπρεπής ήταν ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο αγιασμός των υδάτων και σε περιοχές όπως η Ελιά Δ. Μονεμβασίας, το Γεράκι και οι Κροκεές.

Δείτε θέμα για τον αγιασμό των υδάτων στο κολυμβητήριο Σπάρτης εδώ
Φωτο: githio-click.gr, vachosradio.gr, Μιχ. Καρούνης, Ανθ. Σαράντη, krokees.gr-
 See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/125856-lampros-o-eortasmos-ton-theofaneion-sti-lakonia-foto#sthash.SMB3laA3.dpuf

Έκθεση εικόνων






 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου