Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» του Δήμου Ευρώτα

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» του Δήμου Ευρώτα, στο εξοχικό κέντρο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στη Μυρτιά, όπου είναι και η έδρα του Σωματείου.

Παρευρέθησαν ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Αθανάσιος Τσολάκος εφημέριος  της Τ.Κ. Μυρτιάς, ο οποίος ευλόγησε και την κοπή της πίτας, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου κ. Παπαμιχαήλ  Χριστ., ο Υποδιοικητής Π.Υ. Γυθείου κ. Γραφάκος Κ., ο Διοικητής του Εθελοντικού  Σταθμού κ. Δαμιλάκος Τζαν., ο αντιδήμαρχος κ. Βέρδος Δήμος,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαστρογιαννάκος  Παναγιώτης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Ευρώτα και υπεύθυνη για την πολιτική προστασία στην ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα, το μέλος του Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα κ. Μυλωνάκου Μεταξία και το μέλος  του Συμβουλίου της Δ.Κ. Σκάλας κ. Μαστρογιαννάκου Κούλα.

Ο πρόεδρος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, κ. Ματρογιαννάκος Παναγιώτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ομόφωνα στηρίζουν τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ,  όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τους μουσικούς, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την ψυχαγωγία των παρευρισκομένων  αναγνωρίζοντας το έργο όλων των εθελοντών, ευχήθηκε «Καλή Χρονιά με υγεία» και αναφέρθηκε συνοπτικά στην ίδρυση του Εθελοντικού Σταθμού, στην λειτουργία του αλλά και στη δράση του:

Ο Εθελοντικός Σταθμός Πυροσβεστών του Δήμου Ευρώτα, είναι ο πρώτος Εθελοντικός Σταθμός που ιδρύθηκε πανελλαδικά  και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, με πλήρες ωράριο (3 βάρδιες ημερησίως), από εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, έχουν πιστοποιηθεί και στο διάστημα αυτό έχουν κληθεί και έχουν αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα περιστατικά: τροχαία ατυχήματα, απεγκλωβισμούς ανθρώπων, τον ανεμοστρόβιλο, τις πλημμύρες και ότι άλλο προκύπτει. Ο Σταθμός αυτός διοικητικά ανήκει στην Π.Υ. Γυθείου αλλά οικονομικά στηρίζεται μόνο από τον Δήμο Ευρώτα, αφού αυτό είναι  το νομοθετικό πλαίσιο, από το οποίο διέπεται.

Κλείνοντας ο κ. πρόεδρος ευχήθηκε και πάλι Χρόνια Πολλά σε όλους και τόνισε την ανάγκη πλαισίωσης του Σταθμού και από νέα μέλη, αριθμητικά και ηλικιακά, για να μπορέσει ο Σταθμός να συνεχίσει να αναπτύσσεται  και να προσφέρει αυτό το τόσο σημαντικό έργο του. 

http://www.report24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου