Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ 70 ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΤΡΙΠΟΛΗ- ΝΑΥΠΛΙΟ

Μετά από την ολονύκτια περιπέτεια για την διάσωσή τους , από τους άντρες και γυναίκες του Λιμεναρχείου Νεάπολης, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε πρόχειρη δομή για προσωρινή διαμονή , στη Νεάπολη Βοιών,έως ότου γίνει καταγραφή των στοιχείων τους.
Οι παράτυποι μετανάστες Πακιστανοί στην καταγωγή , διέμεναν στην γύρω περιοχή του Λαυρίου και πλήρωσαν τους 2 Ουκρανούς διακινητές ένα σημαντικό ποσό της τάξεως των 3000 ευρώ ο καθένας , για να τους βγάλουν παράνομα από την χώρα μας με σκάφος, με προορισμό την Ιταλία. 
Στην πορεία όμως το σκάφος έπαθε βλάβη στη μηχανή και παρέμεινε ακυβέρνητο . Φοβούμενοι για ατύχημα εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια των μελών του Λιμενικού κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το σκάφος στο Αλιευτικό Καταφύγιο των Βελανιδίων ,ανατολικά της Νεάπολης. 
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι και η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή.
Παράλληλα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Μονεμβασιάς και φρόντισε για την μεταφορά τους στη Νεάπολη ,τους δόθηκαν κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης ,παρέχοντας και φαγητό.
Στην αντιμετώπιση όλων των αναγκών υπήρξαν εθελοντές που πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης και το Γηροκομείο Νεάπολης όπως πάντα ανέλαβε το σημερινό μεσημεριανό και βραδινό γεύμα και όχι μόνο. 
Οι παράτυποι μετανάστες θα μεταφερθούν απόψε αργά το βράδυ στην Καλαμάτα στην Τρίπολη και στο Ναύπλιο όπου θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. 
Ρεπορτάζ :Συμβαίνει Τώρα




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου