Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Με μεγαλοπρέπεια το Γύθειο εόρτασε την Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός ο φετινός εορτασμός της πολιούχου του Γυθείου
Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου/ Χρόνης Παρασκευάς 
Με μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή αρχόντων και ευσεβούς λαού εόρτασε το Γύθειο την πολιούχο του, Υπαπαντή του Κυρίου. Οι εορταστικές ακολουθίες τελέστηκαν φέτος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου.
Στην ακολουθία του Όρθρου και στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος. 
Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η πάνδημη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Δήμου Ανατολικής Μάνης. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ, που εδρεύει στο Γύθειο.
Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγοράκος, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Ρεκουνιώτης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Β' κ. Κρητικός, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, πυραγός κ. Γραφάκος, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Μάνης.
 http://githio-click.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου