Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ.Ενα έργο πνοής και ανάπτυξης για τα Βάτικα και τη Μονεμβάσια οδεύει στην ολοκλήρωση του.

Ενα μεγάλο έργο.Ενα δύσκολο έργο.Ενα έργο πνοής και ανάπτυξης για τα Βάτικα και τη Μονεμβάσια οδεύει στην ολοκλήρωση του.
Ο νέος δρόμος που θα συνδέσει τη Νεάπολη με τον Άγιο Φωκά ολοκληρώνεται σε λίγο χρόνο.
Πέρασα χθες από το νέο δρόμο κατεβαίνοντας για Βελανίδια.Βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης του.Δεν κατάλαβα πως μπαίνοντας στο νέο τμήμα από τον Αγιο Φωκά έφθασα τόσο γρήγορα στο Κάμπο Βοιών.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Στην αιρετή Περιφέρεια στο Δήμο Μονεμβασίας, τους Μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, τους κατασκευαστές, τους εργαζόμενους Σε όσους είχαν εργαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια για την χάραξη, την ωρίμανση και την εκπλήρωση του στόχου αυτού. Υπηρεσιακοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες Σε όλους ένα μεγάλο μπράβο.!
Αυτά τα έργα ανοίγουν ορίζοντες για το μέλλον.
Βέβαια όπως έχω ξαναπεί, η πλήρης σύνδεση Νεαπόλεως Μονεμβασίας θα γίνει με τη δημιουργία και του αναγκαίου νέου τμήματος Αγίου Φωκά προς Μονεμβάσια Τότε ναι .Θα μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο οδικό άξονα ο οποίος δεν θα εξυπηρετεί μόνο τις τοπικές ανάγκες αλλά θα εξυπηρετεί και όλους τους ταξιδιώτες που θα έρχωνται στα Βάτικα την Ελαφόνησο η θα περνάνε στα Κύθηρα.Γιατί τότε ο νέος σύγχρονος και ασφαλής δρόμος θα είναι πλήρης και πιο σύντομος συγκριτικά με τις υπάρχουσες διαδρομές είτε από Μολάους προς Νεάπολη μέσω Ασωπού είτε πολύ περισότερο σπό Μολάους Βελιές κλπ.
Μαθαίνω ότι Περιφέρεια και Δήμος κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση. Και για τη άμεση βελτίωση του υπάρχοντος τμήματος αλλά και για εκπόνηση μελετών για νέα χάραξη.Ακόμα και για τη Παράκαμψη της Μονεμβάσιας. Πιστεύω πως με σχέδιο και όραμα μπορούμε να πάμε το τόπο μας ένα βήμα μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου