Κυριακή 9 Απριλίου 2017

BATIKA.ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΊΏΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στον καταστόλιστο με βάγια και φοίνικες Ιερό της Αγίας Τριάδος ιερούργησε ο π.Παναγιώτης Αρώνης, την Κυριακή 9 Απριλίου των Βαΐων. Ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει την λαμπρά και ένδοξο είσοδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις την Αγίαν Πόλιν Ιερουσαλήμ.
Ο Ποιμενάρχης, προ των αίνων του Όρθρου, ευλόγησε κατά την εκκλησιαστική τάξη τα βάγια και τα σταυρουδάκια από φοίνικα, τα οποία στη συνέχεια διενεμήθησαν ως ευλογία στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό.
Στο κήρυγμά του ο π.Παναγιώτης Αρώνης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα δεν είναι είσοδος βασιλέα, ο οποίος εισέρχεται εις την Αγίαν Πόλιν για να απολαύσει τα βραβεία της νίκης, αλλά είσοδος ταπεινού δούλου, ο οποίος εισέρχεται καθήμενος επί οναρίου δια να πάθει και να θυσιαστεί υπέρ της σωτηρίας των ανθρώπων.
« Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, στην οποία εισερχόμαστε μας ,είπε τελειώνοντας,μας καλεί να συμμετάσχουμε κι εμείς στο Πάθος του Κυρίου, όχι μόνο συναισθηματικά αλλά βιωματικά, δια της συμμετοχής μας στα μυστήρια της Εκκλησίας και στις ιερές ακολουθίες. Αυτή είναι η χαρά μας, η πορεία μας μετά του Χριστού και η συμμετοχή μας στη χαρά της Αναστάσεως.
Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο, καλή Ανάσταση να έχουμε ,υγεία και αγάπη σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Από Δέσποινα Βαγγελόγλου Παπούλη



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου