Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Η Εκκλησία μας στα πλαίσια του σωτηριολογικού και φιλανθρωπικού της έργου δραστηριοποιείται πάντοτε και στο πεδίο υλικής στήριξης των ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο η Ενορία μας, μέσω του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της εργάζεται για την ανακούφιση και την στήριξη των εμπεριστάτων αδελφών μας. Χωρίς καμία διάκριση παρέχει σίτιση, ένδυση, βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ όποιον χρειάζεται, ενισχύει οικονομικά λόγω τη περιρρέουσας οικονομικής κατάστασης. 
Είναι απαραίτητη αυτή η δράση της τοπικής μας εκκλησίας, διότι αποτελεί κρίσιμη συνεισφορά στο σύνολο της κοινωνίας μας καθώς με αυτό τον τρόπο εκτός από την επούλωση των πληγών, εξασφαλίζεται η ισορροπία και η συνοχή της. 
Το Ενοριακό μας Φιλόπτωχο, με προμετωπίδα στην άσκηση της φιλανθρωπίας την προτροπή του Κυρίου μας «ἕκαστος καθὼς προῄρηται τῇ καρδίᾳ, μὴ ἐκ λύπης ἢ ἐξ ἀνάγκης• ἱλαρὸν γὰρ δότην ἀγαπᾷ ὁ θεός» και τον λόγο του Αγίου Γρηγορίου «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν» προσπαθεί ……στον βαθμό που μπορεί… Έτσι η παρουσία του φτάνει ως το κρεβάτι του πόνου του ασθενούς, στο ενδιαίτημα του εμπερίστατου, του φοιτητού, στο φροντιστήριο του μαθητού, στους απόρους, στα Ευαγή μας Ιδρύματα κ.ά. 
Για την συμμετοχή μας αλλά και την εξασφάλιση πόρων, πραγματοποιήσαμε το ετήσιο κάλεσμα αγάπης την Κυριακή 2 Απριλίου στην αίθουσα του ξενοδοχείου Limira Mare. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Ευγνωμόνως όλους σας ευχαριστούμε! 
Ευχαριστίες στην εκπαιδευτικό κυρία Αλιφέρη Παναγιώτα που συγκίνησε και καθήλωσε με την ομιλία της «ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ».
Στη συνέχεια μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων από την ταμία του ΕΦΤ Νεαπόλεως κυρία Αννέτα Κουρκούλη, η παιδική μας χορωδία παρουσίασε δροσερό πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια. 
Κατά την εκδήλωση, έκπληξη ήταν η πρώτη παρουσία της χορωδίας των ενηλίκων της ενορίας μας, η οποία προ τριμήνου συνεστήθη και υπό την καθοδήγηση της κυρίας Φανής Φεριανάκη πράγματι εντυπωσίασε. 
Ο πρωτοψάλτης του Αγίου Νικολάου και χοράρχης κύριος Χρήστος Πετράκης με τους Χαράλαμπο Μηνόγιαννη, Εμμανουήλ Γεωργακάκο, Ιωάννα Πετράκη και Ευάγγελο Φαρμακόρη πρωτοψάλτη της ενορίας των Παπαδιανίκων, ανέλαβαν τους Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδος τους οποίους με κατάνυξη και τέχνη απέδωσαν. 

Ακολούθησε η βράβευση με τιμητική απόδοση επαίνου σε ενορίτες που επέδειξαν πνεύμα θυσίας και προσφοράς για συγκεκριμένη περίπτωση εμπερίστατου αδελφού μας…
Η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου. 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς π. Διονύσιος Μιχαλέτος, π. Μιχαήλ Χαραμής και ο π. Χρήστος Γεωργακάκος. Επίσης η κ. Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αλιφέρη Παναγιώτα οποία ήταν και η ομιλήτρια, η κυρία Πρόεδρος της Κοινωφελούς Αλεξάνδρα Χαραμή, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεαπόλεως Ιωάννης Γεωργουδής, Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπυριδάκου Θεοδούλη, Γεωργακάκου Αικατερίνη, Δουμάνη Σοφία, Βελιώτης Ευστάθιος. Θα σταθώ για να ευχαριστήσω την Δημοτική μας Σύμβουλο κυρία Δέσποινα Βαγγελόγλου για την πολύτιμη βοήθειά της, για την με κάθε τρόπο συμπαράσταση στο έργο της εκκλησία μας αλλά και την προβολή του. Ενεργεί σύμφωνα με τον όμοφο ψυχικό της κόσμο και μας προσφέρει από αυτόν! Μας τίμησαν επίσης ο Πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου Μάρκος Παναγιώτης, , εκπρόσωποι των φορέων και πλήθος κόσμου. Ευχαριστίες προς τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα καταστήματα αφοι Παναγιωτόπουλοι, Καραγιάννη, Παπούλης Άγγελος, Μάρθα Ανδρεσάκη, Κοτσώνη Νίκου, Γεωργίου Βάνια, τα καφέ Σταβέντο και της Χαρίκλειας Πανάγου, την κάβα Αθανασάκου, το Στέκι, τα αρτοποιεία Κωνσταντινάκος, Δρακάκης και Μέντης, τον Αντώνη Κοντραφούρη, τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο. Τις κυρίες που παρασκεύασαν τα νηστήσιμα Χέλη Βιβή, Μαρία Μέντη, Κατσώλη Κρυσταλλία, Τσίρου Κατίγκω, Καλαβρυτινού Ευγενία και Ματούλα, Οικονόμου Ποτούλα, Καλογράνη Ευγενία, Ψαρράκη Άννα, Ρέτζικα Αρετή. Τις κυρίες για την κατασκευή των πασχαλινών λαμπάδων Κουτσουράκη Βασιλική, Ζαχαράκη Νατάσα, Μπιλλίνη Αρετή και Νικηφόρου Σταματική. Τους χ. επικοινωνίας Μουσικός Παλμός, adelin, τον Κώστα Ζουμπουλάκη. Τις κυρίες Μαρία και Έφη Τσαλαβούτα για την ευγενική τους παραχώρηση της αίθουσας του ξενοδοχείου αλλά και τους εργαζόμενούς του για την βοήθειά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος στις κυρίες και τα παιδιά των χορωδιών μας που με την καθοδήγηση της κυρίας Φανής μας εντυπωσίασαν αλλά και προς όλους τους ενορίτες μας για την συμμετοχή τους.

π.Παναγιώτης Αρώνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου