Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δευτέρα, 19/6/2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2017

 
Για καταστροφικό έργο δίχως τελειωμό κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος βουλευτής του Νομού Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ομιλίας του προς όλους τους Λάκωνες την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, στην Σκάλα Λακωνίας.
Ξεκινώντας την παρέμβασή του και αναφερόμενος στα μεγάλα αλλά αναξιοποίητα παραγωγικά, οικονομικά και αναπτυξιακά αποθέματα της Λακωνίας, τόνισε ότι η αυθυπαρξία του τόπου του επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Οι συνθήκες αυτές όμως αποτελούν αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής και εμπαθούς τακτικής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, στο όνομα της εξουσίας, υποσχέθηκε επίγειους παραδείσους και τώρα επενδύει στην κρίση και στο χάος, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που έχει στη χώρα, στην κοινωνία και στην οικονομία η ανερμάτιστη κυβερνητική θητεία της.
Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, ο βουλευτής Λακωνίας υπογράμμισε ότι χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμιά στρατηγική, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να διαλύσουν την οικονομία, να φτωχοποίησουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, να επιχειρήσουν να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη, να οικοδομήσουν το κομματικό κράτος, να καλλιεργήσουν τον φθόνο και τη μισαλλοδοξία.
Εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας, σημείωσε ότι το έλλειμμα κυβερνησιμότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθιστά ζωτική ανάγκη την αφύπνιση και την ενεργοποίηση όλων. Ξεκαθάρισε ότι η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων ούτε επαρκεί ούτε συνιστά μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική. Η δημοσιονομική εξυγίανση, η προσαρμογή στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι αναγκαίες, όμως, δεν ενέχουν από μόνες τους τις αναπτυξιακές δυνατότητες που χρειάζεται ο τόπος, η ελληνική οικονομία και κοινωνία για να αναπνεύσουν. Γι' αυτό, η προσφυγή στις κάλπες καθίσταται μονόδρομος.
Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε ότι: “Χρειάζονται καθαρές αποφάσεις, καθαρές πολιτικές και προπαντός είναι ζωτική ανάγκη ένα νέο όραμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας”. Απαιτείται μια ευρύτερη συμμαχία όλων των πρόθυμων και αποφασισμένων δυνάμεων να “βάλουν πλάτη” για την ανάκαμψη της Ελλάδας, για την αναζωογόνηση της οικονομίας, για την επίτευξη των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και, πρωτίστως, για τη θεμελίωση και υλοποίηση μιας νέας και εξωστρεφούς εθνικής στρατηγικής. Σε αυτό, ο ενδιάμεσος χώρος οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για να οδηγήσει την χώρα στη έξοδο από την κρίση, με καθαρό τρόπο, με καθαρές θέσεις, με τη δική του μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική πολιτική ατζέντα.

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου