Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Μηδενικές πιθανότητες για αλλαγή σκηνικού στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Κυθήρων-Αντικυθήρων

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μετά από την κήρυξη έκπτωσης της ναυτιλιακής εταιρείας Λ.Α.Ν.Ε. στην επιδοτούμενη άγονη γραμμή Πειραιά-Κυθήρων-Αντικυθήρων-Καστελίου, θα επακολουθήσει νέα προκήρυξη με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.



Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η όλη διαδικασία προβλέπεται ότι θα διαρκέσει 1 1/2 έως 2 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι η παρούσα κατάσταση, δηλαδή η εξυπηρέτηση των νησιών μόνο από το τοπικό πλοίο, δεν πρόκειται να μεταβληθεί για όλο αυτό το διάστημα.

Επιπρόσθετα υπήρξε διαβεβαίωση από τις ίδιες πηγές ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση απευθείας ανάθεσης οιουδήποτε ακτοπλοϊκού δρομολογίου η προορισμού στην περιοχή, λόγω σοβαρών νομικών κωλυμάτων και οιαδήποτε ανάθεση θα γίνει μόνο κατόπιν προκήρυξης και σχετικού διαγωνισμού από το Σ.Α.Σ.

Ίσως θα ήταν συνετό όλοι οι εξυπηρετούντες την φιλοξενία στο νησί, ξενοδοχεία, ξενώνες, και ενοικιαζόμενα, να ειδοποιήσουν κατάλληλα τους πελάτες τους που έχουν κάνει κρατήσεις, να προσαρμόσουν ανάλογα τα σχέδια των διακοπών τους. 

Γνωρίζουμε ότι η είδηση αποτελεί καίριο πλήγμα σε όλους τους επαγγελματίες του νησιού και πυκνώνει τα βαριά σύννεφα που ήδη υπάρχουν στην φετεινή τουριστική περίοδο. Αποτελεί όμως την γυμνή αλήθεια την οποία προσπαθήσαμε από την αρχή των γεγονότων, σχετικά με το θέμα της βλάβης του πλοίου της γραμμής, να μεταδώσουμε μέσω της ενημερωτικής μας σελίδας, έστω και εάν αυτή σε πολλούς δεν ήταν αρεστή. Δυστυχώς όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτή που θέλουμε να ακούσουμε προτιμώντας κάποιες διαδόσεις η κάποιες αναρτήσεις που θα συνάδουν με τις επιθυμίες μας.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου