Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΔΟΥΡΟΥ- "Βάζουμε τα θεμέλια για να αποκτήσουν τα Κύθηρα το χαρακτήρα ενός σύγχρονου νησιού"

Για την κατασκευή νέας γέφυρας προς αντικατάσταση της παλαιάς στο σημείο που η οδός Φριλιγκιάνικα – Παλαιόπολη διέρχεται άνωθεν του ρέματος Μάκρωνα – "Βάζουμε τα θεμέλια για να αποκτήσουν τα Κύθηρα το χαρακτήρα ενός σύγχρονου νησιού"
"Η νέα Γέφυρα Μάκρωνα είναι ένα έργο με πολλαπλά οφέλη – ασφάλειας των πολιτών, τουριστικά, οδικά. Είναι δηλαδή ένα έργο που συμβάλλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού. Έργο που βάζει τα θεμέλια για να αποκτήσουν τα Κύθηρα το χαρακτήρα ενός σύγχρονου νησιού. Για αυτούς τους λόγους η Περιφέρεια επέλεξε τη στήριξή του. Επέλεξε να στηρίξει ένα έργο – κλειδί για το μέλλον ενός νησιού που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πόλο ανάπτυξης και επενδύσεων. Έργο πνοής για το αύριο όχι μόνο της Αττικής αλλά του τόπου".
*Το έργο θα συμβάλλει στη βελτίωση της προσπελασιµότητας του κεντρικού τμήματος της Νήσου Κυθήρων και την πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο του νησιού που βρίσκεται πλησίον της Παλαιόπολης, αφού η νέα γέφυρα θα είναι πλατύτερη και θα επιτρέπει ασφαλέστερη και ταχύτερη διέλευση. Επίσης, θα βελτιώσει τον εγκάρσιο οδικό άξονα του νησιού, δίνοντας αποτελεσματική και ασφαλή εναλλακτική έναντι του παραλιακού οδικού άξονα. Η βελτίωση της οδού θα επιτρέψει περαιτέρω την τουριστική πρόσβαση στις ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιοχές Ποταμό, Μητάτα και Κάμπο Παλαιόπολης. Κυρίως, όμως, το έργο θα άρει τον κίνδυνο κατάρρευσης της παλαιάς γέφυρας, προστατεύοντας έτσι τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.


ο και τους επισκέπτες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου