Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

PAVLOPETRI WATCH DAY 2017 Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη για τη Παρακολούθηση, Προστασία και Ανάδειξη του υποθαλάσσιου αρχαιολογικού χώρου Παυλοπέτρι Ελαφονήσου


PAVLOPETRI WATCH DAY 2017
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη για τη Παρακολούθηση, Προστασία και Ανάδειξη του υποθαλάσσιου αρχαιολογικού χώρου Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, στο ξενοδοχείο Limira Mare ,σήμερα 30 Ιουλίου 2017.
Την εκδήλωση οργάνωσαν το World Monument Fund (Παγκόσμιο Ταμείο Μνημείων) και η ARCH (Συμμαχία για τη Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και υπεύθυνη συντονισμού της εκδήλωσης ήταν η κυρία Μαγδαληνή Σωτηριανού.
Οι ομιλητές ήταν η κυρία Mechtild Rossler που άνοιξε και τον κύκλο ομιλιών, επικεφαλής της Διεύθυνσης Κληρονομιάς και διευθύντρια του κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην Δρ. Έλενα Κόρκα Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού με θέμα : Διαχείριση της Υποβρύχιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Και τέλος η Δρ. Αγγελική Σίμωσι Προισταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με θέμα :Παυλοπέτρι και ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι.
Την εκδήλωση παρακολούθησε το κοινό με μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των προσπαθειών ανάδειξης και προστασίας αυτού του σπουδαίου υποθαλάσσιου αρχαιολογικού χώρου στον όρμο των Βατίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου