Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ Εγκαινιάστηκε το νέο λιμάνι του Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Λιμάνι Γυθείου/ Χρόνης Παρασκευάς, βίντεο: kalimera-arkadia.gr
Χθές βράδυ, Τετάρτη 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε μια ειδική τελετή τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου λιμανιού της πόλης μας, παρουσία πολιτικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Το νέο λιμάνι του Γυθείου φιλοδοξεί να αποτελέσει την πύλη ανάπτυξης όχι μόνο της Λακωνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Η έναρξη της τελετής δόθηκε από τη χορωδία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση της κα Δαρμή, που για ακόμα μια φορά εντυπωσίασε με την παρουσία της. Ακολούθησε η ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη, τους Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτη και Δαβάκη, το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκο, την πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας κα Δερτιλή, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκο και τέλος τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Όλοι στις ομιλίες τους τόνισαν την αξία του έργου και ευχαρίστησαν όσους συνετέλεσαν ώστε να ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής από τα σκάφη τους. Την παράσταση έκλεψαν ο Ηλίας Καπάκος και ο π. Ιώβ που με τραγουδούσαν μέσα από τη βάρκα δίνοντας νησιώτικο τόνο στην εκδήλωση.
Στα εγκαίνια του νέου λιμανιού της πόλης μας έδωσαν το παρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Δαβάκης (Ν.Δ.), ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Λαμπρίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας κα Δερτιλή, Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, αντιπύραρχος κ. Παπαμιχαήλ, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Α' κ. Κρητικός, αντιπεριφερειάρχες από Π.Ε. της Πελοποννήσου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, πρώην υπουργοί, βουλευτές και πολιτευτές του νομού και της Μάνης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Σύμφωνα με την εταιρεία μελετών CNWAY, η δαπάνη κατασκευής έργου ανήλθε σε 22.320.000 ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού ακτοπλοΐας με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης δύο πρυμνοδετούμενων πλοίων, καθώς και μία θέση πλαγιοδέτησης ενός εμπορικού. Το συνολικό μήκος των νέων κρηπιδωμάτων ανέρχεται σε 153,5 μέτρα με χερσαίο χώρο 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, έγινε επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 110 μέτρα με παράλληλη κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εξωτερική παραβολή κρουαζιερόπλοιων.
Το νέο λιμάνι Γυθείου μπορεί να φιλοξενήσει: Ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ρ) μήκους 200 μ. στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μώλου, δύο επιβατικά – οχηματαγωγά (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοία μήκους 100 μ., και ένα φορτηγό (Φ/Ρ) πλοίο μήκους 80 

http://www.githio-click.gr/

















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου