Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Μετά τις πρώτες πρωινές ώρες με ταυτόχρονο συντονισμό εναέριων και επίγειων δυνάμεων δόθηκε η τελευταία μάχη κατά των πύρινων μετώπων και επιτέλους η φωτιά έσβησε.
Ο απολογισμός τραγικός και σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Πάνω από 20.000 στρέμματα καμμένης έκτασης ,με αμπέλια ,ελαιώνες,μελίσσια και κτηνοτροφία έπαθαν ανεπανόρθωτη ζημιά.
Οι Πυροσβέστες ,οι εθελοντές ,,ο Δήμος, οι κάτοικοι με ότι είχαν διαθέσιμο, έπεσαν με αυταπάρνηση στις φλόγες ,να μην κινδυνέψουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές και σπίτια. Το λιγοστό προσωπικό του Π.Κλιμακίου Κυθήρων που από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στις φλόγες ,σε όλους αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ένα ευχαριστώ επίσης στο συνεργείο της ΔΕΗ που μέρα νύχτα αγωνίστηκε υπό αντίξοες συνθήκες για να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά για να μην μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση το νησί. Ευχαριστίες επίσης στους υπαλλήλους του Δήμου και συνεργάτες , κυρίως όμως στους επισκέπτες που δεν εγκατέλειψαν το νησί αλλά συνεχίζουν τις διακοπές τους στηρίζοντας τα Κύθηρα που τώρα το έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ.
Τα Κύθηρα είναι και θα παραμείνουν από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας,οι ομορφιές του ,οι όμορφες μοναδικές παραλίες ,η ιστορία του η παράδοση και η φιλοξενία των κατοίκων ,το κάνει να είναι στις κορυφαίες προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών.
Ο Αύγουστος στα Κύθηρα είναι εμπειρία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου