Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Από το κρουαζιερόπλοιο... στο νοσοκομείο

Το χρονικό της επιχείρησης
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ασθένειας 53χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Κ/Ζ πλοίου “THOMSON SPIRIT” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακρωτηρίου Ταίναρου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού και τη μεταφορά της ασθενούς με ασφάλεια στο νοσοκομείο.
Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαριόλης μια ακόμη γιατρός, μια νοσηλεύτρια και δύο άτομα από την Λιμενική Αρχή Γυθείου μετέβησαν με το επαγγελματικό Α/Κ σκάφος “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” Ν.Γ. 11 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ταινάρου όπου βρισκόταν το κρουαζιερόπλοιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση για τη μεταφορά της ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Τελικά η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έτσι με το επαγγελματικό Α/Κ σκάφος “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” Ν.Γ. 11 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Καραβοστάσι και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αρεόπολης για τις πρώτες εξετάσεις και αργότερα διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, για περαιτέρω εξετάσεις.
ΠΗΓΗ http://www.githio-click.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου