Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Τέλος Οκτωβρίου επίσημα τελειώνει η καλοκαιρινή τουριστική σαιζόν

Τέλος Οκτωβρίου επίσημα τελειώνει η καλοκαιρινή τουριστική σαιζόν . Αυτό το "τέλος" βέβαια ,μια πολύ κακή ορολογία για τον τουρισμό δεν με βρίσκει σύμφωνη. 
Ο τουρισμός φίλοι μου σε μια χώρα σαν την δική μας και ειδικά για τον τόπο μας δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Τουρισμός δεν είναι μόνο ξαπλώστρες και ομπρέλες στη θάλασσα ,δεν είναι μόνο ο καφές και το ουζάκι στην παραλία. Η έννοια του τουρισμού είναι πολύ μεγαλύτερη,είναι η έννοια του μαθαίνω και γνωρίζω έναν τόπο! Την κουλτούρα του ,την παράδοση, τα προιόντα του ,τα μονοπάτια του,την καθημερινότητα του ,τον τρόπο ζωής και επιβίωσης ,την φρέσκια αλιεία ,την καλλιέργεια των φρέσκων προιόντων,την δυνατότητα να έχει ο άλλος να το γεύεται από την παραγωγή κατευθείαν στο πιάτο του,να δοκιμάζει το φρέσκο ελαιόλαδο ,να γεύεται το καινούργιο κρασί του, να γνωρίσει τους ανθρώπους του σε έναν τόπο που ακόμα και τον χειμώνα έχουμε τον ήλιο τον ηλιάτορα !!
Δεν θα ξαναονομάσω τον τουρισμό "βιομηχανία" όχι φίλοι μου είναι μέγα λάθος. Δεν ανήκουμε σε αυτό τον τρόπο εργασίας. Ας αξιολογήσουμε αυτό που έχουμε να το προβάλουμε με σεβασμό και να απευθυνθούμε σε ανθρώπους που επιθυμούν να ζήσουν 5 μέρες τον χρόνο την "δική " μας καθημερινότητα μέσα στον παράδεισο της θάλασσας ,του ήλιου,του κάμπου και του βουνού μας ,της ελιάς και του αμπελιού ,της άγριας βελανιδιάς και μοναδικού μας κέδρου. Να γνωρίσουν την ιστορία μας ,την ναυτοσύνη μας ,τα όμορφα χωριά μας ,την αξία της κουβέντας σε ένα καφενεδάκι στα χωριά μας !
Ας δώσουμε την αξία που πρέπει σε αυτό που έχουμε σαν τόπος και ας το προβάλουμε με σεβασμό, να προσελκύσουμε αυτούς που πραγματικά θα νιώσουν ότι πραγματοποιούν ένα όνειρο ζωής που θα τους μείνει αξέχαστο και θα νιώσουν σπίτι τους τον δικό μας τόπο.
Χρειάζεται προσπάθεια από μέρους μας και είναι καιρός να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τα ανεκτίμητα πράγματα που διαθέτουμε ,Σας επισημαίνω ότι ο τουρισμός μας αφορά όλους , στηρίζεται, πέραν όλων των άλλων ,στην φιλοξενία στην ευγένεια και στην αξία που δίνουμε εμείς σε αυτό τον τόπο.
Θα επιθυμούσα έναν Βροντά πλακόστρωτο επισκέψιμο με τον βασιλικό στην γλάστρα που μέχρι να φτάσεις στο Ναυτικό Μουσείο να αναθαρεύονται οι αισθήσεις και να μην θέλεις να τον αποχωριστείς αυτόν τον τόπο.Θα επιθυμούσα πολλά ....ας μοιραστούμε ιδέες και ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μας και ίσως κάποια στιγμή να κερδίσουμε την θέση που μας αρμόζει.

Δέσποινα Παπούλη -Βαγγελόγλου
Πρόεδρος Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Βατίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου