Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Φέτος για μια ακόμη χρονιά βάλλεται η ελιαοκαλλιέργεια σε όλη την Ελλάδα. Αγροτικοί Σύλλογοι , παραγωγοί,Συναιτερισμοί κάντε κάτι!!! Εστω ενώστε την φωνή σας με την δικιά μας ,στείλτε γράμματα πιέσετε.Σε λίγο δεν θάχουμε ούτε δέντρα να καλλιεργήσουμε. Εμείς ξεκινάμε.Σήμερα κιόλας στέλνουμε την παρακάτω επιστολή.
Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης
‘’ΘΕΡΜΟΣ’’
Τζανημπεη Γρηγοράκη
ΓΥΘΕΙΟ 23200
ΠΡΟΣ Δ.Σ ΕΛΓΑ
Κοιν: Δημος Αν.Μάνης
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
Περιφέρεια Πελλοπονήσου
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Κους;
Αραχωβίτη Σταύρο
Δαβάκη Αθανάσιο
Γρηγοράκο Λεωνίδα
ΓΥΘΕΙΟ 20 Οκτώμβρη 2017
Αγαπητοί,
Όλοι παραδέχονται εδώ και χρόνια ότι υπάρχει σοβαρή κλιματική αλλαγή .Επιπτώσει που βλέπουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά τις βιώνουμε και στην Ελληνική πραγματικότητα. Και εσέις όπως και η Πολιτεία ( Υπορυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειες και Δήμοι) ψελίζετε εδω και κάποια χρόνια ότι και εσείς το έχτε διαπιστώσει αλλά μέχρι στιγμής δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Απο το 2013 σαν ελαιοκαλλιεργητές παθαίνουμε την μία ζημιά με την άλλη , αλλά δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Παρόλα αυτά κάθε χρόνο μας ζητάτε να πληρώνουμε ενα αρκετά υψηλό κόστος για ασφάλιση; στον ΕΛΓΑ. Γενικά όσοι δεν έχουν ποτιστικούς ελαιώνες ( που είναι πολλοί) το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν καύσωνες πάνω στην ανθοφορία με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο ᾽᾽δέσιμο᾽᾽ και αντίστοιχα μειωμένη παραγωγή. Την προηγούμενη χρονιά 2016- 2017 λόγω πάλι δυσμενών για μας καιρικών συνθηκών υπήρξε μια πρωτόγνωρη προσβολή των καρπών απο Δάκο ,την οποία μόνο αν ψέκαζες κάθε 10 μέρες θα μπορούσες να την αποφύγεις ,αναλογιστείτε με τι κόστος όχι μόνο οικονομικό αλλά και για την υγεία του καταναλωτή. Σε αυτή την καταστροφική χρονιά πάλι δεν υπήρξε καμμία πρόβλεψη ή κάποια αποζημείωση.Και ερχόμαστε στην τραγική για τους περισσοτέρους καλλιεργητές φετινή χρονια. Φέτος δεν είναι μόνο που τον Μάιο πάλι λόγω ενός κάυσωνα δεν έδεσαν σωστά οι ελιές ,αλλά έχουμε καρπούς σχεδόν σταφιδιασμένους αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον φοβόμαστε ότι η κατάσταση ίσως είναι μη αναστρέψιμη για τα ίδια τα δέντρα.Παντού βλέπεις δέντρα που χωρίς υπερβολή αν τα κοιτάξεις επίμονα θα πάρουν φωτιά. Τα φύλλα έχουν σχεδόν ξεραθεί και η εικόνα των δέντρων είναι σχεδόν αποπληκτική.
Επιτελούς θα συνειδητοποιήσετε οτι η ελαιοκαλλιέργεια είναι ενας βασικός πυλώνας της υπαίθρου; Οτι θέλουμε δεν θέλουμε υπάρχει κλιματική αλλαγή; Οτι πρέπει ο ΕΛΓΑ να τα προβλέψει αυτά ;
Περιμένουμε άμεσα απάντησή σας για το τι προτείθεστε να κάνετε .
Με τιμή
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου